Iván
22 °C
39 °C

A Sláger tulajdonosa a visszatérést tervezi

2009.11.29. 21:05
Nem vonulnak ki Magyarországról a Sláger Rádió részvényesei. Az Emmis és partnerei azon dolgoznak, hogy ismét fogható legyen a magyar éterben az adó.

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy népes és hűséges hallgatóságunk minél előbb visszakapja a Sláger Rádiót – ez áll az Emmis International vasárnap kiadott közleményében.

Barbara Brill, a cég budapesti alelnöke szerint az Emmis és partnerei örömmel fogadták és üdvözlik a kilenc nagykövetség lépését, hogy nyílt levélben fejezték ki aggodalmukat az átláthatóság hiányával kapcsolatban Magyarországon.

A kormányfő több megnyilatkozása, valamint az, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke a Legfőbb Ügyészséghez fordult az ügyben, "egyaránt tükrözi az országos frekvenciák odaítélése körül kialakult helyzet komolyságát" - írják, hangsúlyozva, "nem más forog kockán, mint a szabad és független média megőrzése Magyarországon".

Október 28-án döntött az ORTT a két országos kereskedelmi jogosultság sorsáról; a Sláger által használt frekvenciát az FM1 Konzorcium nyerte el a következő hét évre. A Sláger és a Danubius Rádió is interneten folytatja működését. Múlt pénteken jelentette be közleményben az Emmis Corporation, hogy "jelenleg nem kívánja folytatni az analóg műsorszolgáltatást Magyarországon".