Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Index-győzelem a sajtófotó-pályázaton

2010.01.22. 12:08 Módosítva: 2010-01-22 18:19:36
A fülvédős babáról készült felvétel első lett a Magyar Sajtófotó pályázaton, bulvár-humor-zsáner kategóriában. Huszti István a magyar-svéd futballmeccsen fotózta a vendégdrukkereket.

Huszti István, az Index fotósa első helyezést ért el bulvár-humor-zsáner kategóriában a Sajtófotó Pályázat 2009-en, az ordító svéd szurkolók között fülvédős babát tartó anyukás képével, ami a szeptember 5-én rendezett Svédország-Magyarország focimeccsen készült.

Huszti István győztes képeKattintson a nagyobb képért!
Huszti István győztes képe
Kattintson a nagyobb képért!

A 28. alkalommal meghirdetett Magyar Sajtófotó pályázaton Roma gyász című sorozatával Szandelszky Béla, az Associated Press fotóriportere nyerte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Nagydíját. A többi győztes kép itt tekinthető meg.

A MÚOSZ pályázatára 535 fotós összesen 12 493 képet küldött 2009-es anyagaiból, a díjakról héttagú zsűri döntött. Az elismeréseket március 18-án, a pályázatra beérkezett felvételekből összeállított kiállítás megnyitója előtt adják át a nyerteseknek a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Indexes fotósok már korábban is kaptak Sajtófotó-díjakat. Nagy Attila (nak) hír - egyedi kategóriában lett első a bújkáló Dávid Ibolyával, bulvár-humor-zsáner kategóriában második helyet ért el Röfivel, a panelmalaccal. Barakonyi Szabolcs dokumentarista fotográfia sorozat kategóriájában második lett "Aranyásók a fantomblokkból" című sorozatával, "Kohó" című képe természet és tudomány egyedi kategóriában kapott harmadik helyezést.