Tíz csatornával bővül a fizetős Mindig Tv

2010.05.18. 10:35 Módosítva: 2010.05.18. 11:33
Fizetős szolgáltatással bővíti kínálatát az Antenna Hungária, az ország 86 százalékán lesz fogható a jövő héttől a tíz csatorna műsorát tartalmazó csomag.

A Média Hungaryn jelenti be az Antenna Hungária, hogy jövő héten indul a digitális földfelszíni adás fizetős csomagja. Ezentúl húszezer forintos dekóderrel, kiépítés nélkül, az ország egész területén lehet majd fogni tíz csatornát: az AXN-t, a FEM3-at, a Sport Klubot, az ATV-t, a Hír Tv-t, a Coolt, a Film+-t, a National Geographicot és a Disney Channelt. Úgy tudjuk, a csomagba bekerül még a Private Spice elnevezésű erotikus adó is.

Az Index információi szerint a Mindig Tv Extrának nevezett előfizetéses rendszer az első hat hónapban 699 forintba kerül, majd hat hónap után 1299 forint lesz az ára. Aki csatlakozni szeretne, annak 2899 forintos egyszeri díjat kell fizetnie, illetve rendelkeznie kell olyan mpeg4-es dekóderrel, amely tud kódkártyát fogadni. A legolcsóbb ilyen készülék jelenleg 20 ezer forintba kerül.

Továbbra is ingyenesen elérhető az ország területének 86 százalékán az M1, az M2, a Duna, a Duna Autonómia, a Tv2, az RTL Klub és az Euronews hírcsatorna. Ahol ezek megvannak, ott lehet majd fogni az előfizetéses csomag adóit is.

Megszűnik viszont a Terra+ nevű csomag, amivel havi ötszáz forintért csak az ATV és a Hírt Tv-t lehetett fogni. Az Antenna Hungária a szolgáltatás beindításával a kábelszolgáltatók és a műholdas elérést biztosító cégek közvetlen konkurense lett, ráadásul az árversenybe is rögtön beszállt: legfontosabb adókat kínáló csomagja olcsóbb mint a Digi Tv vagy a T-Home jelenleg elérhető legolcsóbbja.

A fizetős szolgáltatás elindításával az Antenna Hungária mintegy elismerte, hogy az ingyenes földfelszíni sugárzás nem fog tovább bővülni, mivel a magyar reklámpiac képtelen két országos, ingyenesen fogható, kizárólag reklámokból megélő kereskedelmi adónál többet eltartani. A cég hivatalos közleményében ezzel szemben azt nyilatkozta, hogy továbbra is bízik az ingyenes kínálat bővülésében.