Jolán
2 °C
4 °C

Kirúgták a Klubrádió főszerkesztőjét

2010.06.02. 18:15 Módosítva: 2010-06-02 22:14:20
Vicsek Ferenc lett az új főszerkesztő, a rádió struktúraváltása nem áll meg, több politikamentes műsor lesz ezentúl.

Kirúgták Bocskay Zsoltot, a Klubrádió főszerkesztőjét. Az Index információi szerint a főszerkesztő egyáltalán nem közös megegyezéssel távozott a rádiótól, erre utal, hogy kilenc évnyi munkaviszony után mindössze pár hónapos végkielégítéssel távozik a cégtől.

A hírt szerda délután háromkor közölték hivatalosan a szerkesztőség tagjaival, ahol bejelentették, hogy Bocskay Zsolt utóda Vicsek Ferenc, a Klubrádió eddigi főszerkesztő-helyettese lesz.

“A főszerkesztő és Arató András elnök-vezérigazgató munkakapcsolata megromlott az utóbbi időkben, a közös munka feltételei már nem voltak biztosítva” - mondta el kérdésünkre a személyi változások hátteréről Vicsek Ferenc.

Vicsek Ferenc úgy véli, ha jól végzi a munkáját, a hallgatók nem érzékelik majd, hogy új főszerkesztője lett a rádiónak, ő pedig "semmilyen változást" nem tervez.

A Klubrádió műsorkészítői határozzák meg a rádió műsorát, és közülük senki nem kapott utasítást, hogy bármit másképp csináljon, mint eddig - mondta Vicsek Ferenc

Nyitna a Klubrádió

A szerkesztőségi értekezleten egyébként elmondták, hogy a vezetőváltás  nem jár együtt leépítéssel, illetve a testület átalakításával, és a Klubrádió korábban elkezdett struktúraváltását az új főszerkesztő is tovább szeretné vinni.

Ennek keretében indult el Orosz József távozása után például a hétköznap este hatkor jelentkező Hatos című műsor, amelyben kifejezetten nem csak politikával foglalkoznak. Csütörtökönként például Palya Bea énekes, héfőnként pedig Wahorn András képzőművész vezet műsort. Ugyanígy kevésbé politikus a délelőtti műsor, ahol Krecz Tibor helyett a Padödö tagjai beszélgetnek.

A Klubrádió szerkesztőségi pletykái szerint felmerült, hogy Bolgár György lesz az új főszerkesztő-helyettes, de Vicsek Ferenc cáfolta, hogy döntés született volna már az ügyben. Sőt azt mondta, hogy egyelőre még azt sem döntötték el Arató Andrással, hogy a szerkesztőség tagjai közül, vagy máshonnan választják ki a helyettest.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?