Tamás
-7 °C
8 °C

Kirúgták a Klubrádió főszerkesztőjét

2010.06.02. 18:15 Módosítva: 2010.06.02. 22:14
Vicsek Ferenc lett az új főszerkesztő, a rádió struktúraváltása nem áll meg, több politikamentes műsor lesz ezentúl.

Kirúgták Bocskay Zsoltot, a Klubrádió főszerkesztőjét. Az Index információi szerint a főszerkesztő egyáltalán nem közös megegyezéssel távozott a rádiótól, erre utal, hogy kilenc évnyi munkaviszony után mindössze pár hónapos végkielégítéssel távozik a cégtől.

A hírt szerda délután háromkor közölték hivatalosan a szerkesztőség tagjaival, ahol bejelentették, hogy Bocskay Zsolt utóda Vicsek Ferenc, a Klubrádió eddigi főszerkesztő-helyettese lesz.

“A főszerkesztő és Arató András elnök-vezérigazgató munkakapcsolata megromlott az utóbbi időkben, a közös munka feltételei már nem voltak biztosítva” - mondta el kérdésünkre a személyi változások hátteréről Vicsek Ferenc.

Vicsek Ferenc úgy véli, ha jól végzi a munkáját, a hallgatók nem érzékelik majd, hogy új főszerkesztője lett a rádiónak, ő pedig "semmilyen változást" nem tervez.

A Klubrádió műsorkészítői határozzák meg a rádió műsorát, és közülük senki nem kapott utasítást, hogy bármit másképp csináljon, mint eddig - mondta Vicsek Ferenc

Nyitna a Klubrádió

A szerkesztőségi értekezleten egyébként elmondták, hogy a vezetőváltás  nem jár együtt leépítéssel, illetve a testület átalakításával, és a Klubrádió korábban elkezdett struktúraváltását az új főszerkesztő is tovább szeretné vinni.

Ennek keretében indult el Orosz József távozása után például a hétköznap este hatkor jelentkező Hatos című műsor, amelyben kifejezetten nem csak politikával foglalkoznak. Csütörtökönként például Palya Bea énekes, héfőnként pedig Wahorn András képzőművész vezet műsort. Ugyanígy kevésbé politikus a délelőtti műsor, ahol Krecz Tibor helyett a Padödö tagjai beszélgetnek.

A Klubrádió szerkesztőségi pletykái szerint felmerült, hogy Bolgár György lesz az új főszerkesztő-helyettes, de Vicsek Ferenc cáfolta, hogy döntés született volna már az ügyben. Sőt azt mondta, hogy egyelőre még azt sem döntötték el Arató Andrással, hogy a szerkesztőség tagjai közül, vagy máshonnan választják ki a helyettest.