Közmédiás webszájtokon az első magyar 3D reklámfilm

2011.07.21. 14:31 Módosítva: 2011.07.21. 15:36
A kajak-kenu vb 3D-ben készült kampányfilmje csütörtökön debütált az MTVA alá tartozó honlapokon. A filmet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség rendelte meg, azért került a közmédiás oldalakra, mert az MTV közvetíti az eseményt.

Többek között a hirado.hu-n is látható Magyarország első 3D technikával forgatott - és be is mutatott - reklámfilmje, melyet a Deart Produkciós Iroda és a Cabbage House készített a kajak-kenu világbajnokságra.

3d

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség megbízásából készült 45 másodperces kisfilm történetének lényege, hogy amikor Vajda Attila olimpiai bajnok egy elhagyott csónakházban bekapcsolja és maximum hangerőre állítja az erősítőt, majd a gitárhúrok közé csap, elröpíti a hangrobbanás.

A reklámfilm azért került a közmédiás webszájtokra, mert az augusztus 17-21. között zajló szegedi kajak-kenu világbajnokság eseményeit a közmédia közvetíti. A vb-ről a Magyar Televízió HD-minőségben élő adásban közvetít, emellett a Kossuth Rádió is napi többórás adásban tudósít a versenyről. Az MTV host broadcastere lesz az eseménynek, vagyis a világ valamennyi tévétársasága a magyar köztévé képeit veszi át.

3

Deák Lajos (Deart) és Mórádi Gábor (Cabbage House) tulajdonos-producerek szerint a 3D képleképezés egy merőben új megközelítést igényel a reklámfilm-gyártók felől, mind a forgatás, mind az utómunkálatok terén. Sokan próbálkoztak már 3D filmkészítéssel Magyarországon, de a legtöbb csak animáció, illetve 2D-ről 3D-re konvertált alkotás és nem forgatott 3D anyagból készült, úgy, mint ez a promóciós mozi - olvasható a hirado.hu-n.