Emmy-díjas jelmeztervezőt is kirúgtak a közmédiától

2011.11.16. 13:32
Hétfőn 86, kedden 54 közmédiában dolgozó emberrel közölték, hogy nincs szükség a munkájukra. József Attila-díjas író, Magyar Sajtófotó fődíjas fotós és országszerte híres bemondó is megkapta a felmondásról szóló előzetes értesítését.

Az Index úgy tudja, hogy van olyan ember, aki három hónapon belül már másodszor kapta meg az előzetes értesítését, tehát mindkét leépítési hullámban érintett lett.

„Érthetetlen és embertelen eljárás”

Ilyen például Balázs Attila újvidéki író is, aki kulturális szerkesztőként a Kossuth és a Bartók Rádiónak 1994 óta készített irodalmi műsorokat. Az 56 éves József Attila-díjas író az első körben - állítólag közismert közéleti személyiségek lobbizásának hatására - végül nem kapta meg a végleges felmondását. Azt viszont többen érthetetlen és embertelen eljárásnak tartják, hogy ezek után most újra kiértesítették.

Mint forrásaink fogalmaztak, „teljesen felfoghatatlan, hogy Balázs Attila kinek és miért áll útjában, mivel szakmai teljesítményéhez nem férhet kétség, és polgári értékrendje miatt éppen hogy védettséget kellene élveznie".

Az ajtók záródnak

Úgy tudjuk, hogy 40 év után elküldték Szalóczy Pált, aki a Magyar Rádió bemondója, a bemondók csoportvezetője volt. Szalóczyt számtalan szinkronszerep és narrátori munka mellett minden nap hallhatják a metró  és a MÁV utasai, ugyanis ő mondja be, hogy "Kérem, vigyázzanak az ajtók záródnak. A Moszkva tér következik" és hogy A kettes vágány mellett kérem, vigyázzanak".

Információink szerint felmondásról szóló előzetes értesítést kapott Vidák Györgyi jelmeztervező, aki 1991-ben a The Josephine Baker Story című HBO filmben nyújtott teljesítménye miatt Emmy-díjat kapott, és divattervezőként is elismert.

Nem kell légifotós sem

Az MTVA főszerkesztői szerint nincs szükség a közmédia egyetlen légifotósára sem, akinek az iszapkatasztrófáról készült fotói bejárták a világsajtót. H. Szabó Sándor, az MTI fotóriportere az idén természet és tudomány kategóriában első díjat nyert a Magyar Sajtófotó Pályázaton. "Az ő kirúgását igazán pikánnsá teszi, hogy idén október 23-án miniszteri dicséretben részesült az iszapkatasztrófáról való korrekt tájékoztatásért" - mondta róla egy ismerőse.

De a hírek szerint nincs többé Balogh Zsolt vezető rendezőre sem, akiíró- 1969 óta dolgozott az MTV-nek és azóta több mint 500 dokumentumfilmet, tévéfilmet és szórakoztató műsort rendezett. Szarajevó kávéház című filmjéért 1998-ban a Monte Carlói Nemzetközi Fesztiválon a zsűri különdíját kapta.