Lemondott James Murdoch

2011.11.24. 11:15
Rupert Murdoch fia már szeptemberben lemondott a News International brit cégeinek igazgatósági tagságáról, ám csak most került nyilvánosságra.

A brit szabályozó testület aktáiból most derült ki, hogy James Murdoch lemondott igazgatósági tagságáról. Rupert Murdoch fia valószínűleg Amerikába költözik.

James Murdoch azonban csak a brit cégeik igazgatósági tagságáról mondott le, de továbbra is a News Corp. vezérigazgató-helyettese maradt.

A News International adja ki a The Sun, a The Times és a The Sunday Times című lapokat. A News Corp. részvényesei a News of the Worldnél történt lehallgatási botrány kipattanása óta követelték, hogy a család által igazgatott cégben változások történjenek.

A News International brit cégcsoportjának vezérigazgatója, Rebekah Brooks már július közepén bejelentette lemondást, miután David Cameron kormányfő többször is szorgalmazta távozását.

Mint ismert, ezen a héten kezdődtek meg a sztárok meghallgatásai a telefonlehallgatást vizsgáló bizottság előtt. Nemcsak annak a diáklánynak és szüleinek kell tanúvallomást tennie, aki miatt az egész botrány kirobbant, hanem többek között Hugh Grant, JK Rowling, Sienna Miller és Steve Coogan is eskü alatt vallanak a cégbirodalom ellen.