Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább pörög a kormánypropaganda a TV2-n

2014.03.24. 13:23
Hiába tiltotta be a Kúria, a hétvégén újra látni lehetett a kormány rezsicsökkentős propagandahirdetését a TV2-n és az ATV-n. A videóból kivágták a "Magyarország jobban teljesít" szlogent, ezzel a TV2 szerint megfelelnek a Kúria határozatának.

Annak ellenére, hogy a Kúria a múlt héten eltiltotta a TV2-t a kormány által megrendelt rezsicsökkentős kampányvideó sugárzásától, a csatornán hétvégén többször is látni lehetett a tévészpot megvágott változatát. A „Magyarország jobban teljesít” szlogen került ki az új verzióból, amiről azt mondta a Kúria korábban – a Kormányváltó összefogás tájékoztatása szerint –, hogy 

a Kúria döntése szerint a tájékoztató anyagnak álcázott hirdetés valójában kormányzati pénzen végzett kampány volt, ezt pedig tiltják a törvények.

Az esetet egyébként Vadai Ágnes DK-s képviselő is szóvá tette a ma reggeli Mokkában, ahol azzal vádolta a TV2-t, hogy a tulajdonosi kör fideszes pártpreferenciája miatt vetítik ismét a Kúria által betiltott kormánypropagandát. A TV2 mellett állítólag az ATV-n is látható volt hétvégén az említett kormányvideó, ezért megkerestük mindkét csatornát.

"A TV2 a Kúria ítéletét végrehajtva a határozattal érintett korábbi spot sugárzását azonnal abbahagyta. A most sugárzásra került új, módosított spotban nem szerepel a korábban kifogásolt szlogen, így a TV2 - tudomásunk szerint valamennyi egyébkent korábban érintett médiumhoz hasonlóan  - úgy döntött, hogy az új tcr-t befogadja, mivel az  a kúria határozatának is megfelel"

 – áll a TV2 hivatalos reakciójában. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az ATV-t is, de a cikk megjelenéséig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.