Tovább pörög a kormánypropaganda a TV2-n

2014.03.24. 13:23
Hiába tiltotta be a Kúria, a hétvégén újra látni lehetett a kormány rezsicsökkentős propagandahirdetését a TV2-n és az ATV-n. A videóból kivágták a "Magyarország jobban teljesít" szlogent, ezzel a TV2 szerint megfelelnek a Kúria határozatának.

Annak ellenére, hogy a Kúria a múlt héten eltiltotta a TV2-t a kormány által megrendelt rezsicsökkentős kampányvideó sugárzásától, a csatornán hétvégén többször is látni lehetett a tévészpot megvágott változatát. A „Magyarország jobban teljesít” szlogen került ki az új verzióból, amiről azt mondta a Kúria korábban – a Kormányváltó összefogás tájékoztatása szerint –, hogy 

a Kúria döntése szerint a tájékoztató anyagnak álcázott hirdetés valójában kormányzati pénzen végzett kampány volt, ezt pedig tiltják a törvények.

Az esetet egyébként Vadai Ágnes DK-s képviselő is szóvá tette a ma reggeli Mokkában, ahol azzal vádolta a TV2-t, hogy a tulajdonosi kör fideszes pártpreferenciája miatt vetítik ismét a Kúria által betiltott kormánypropagandát. A TV2 mellett állítólag az ATV-n is látható volt hétvégén az említett kormányvideó, ezért megkerestük mindkét csatornát.

"A TV2 a Kúria ítéletét végrehajtva a határozattal érintett korábbi spot sugárzását azonnal abbahagyta. A most sugárzásra került új, módosított spotban nem szerepel a korábban kifogásolt szlogen, így a TV2 - tudomásunk szerint valamennyi egyébkent korábban érintett médiumhoz hasonlóan  - úgy döntött, hogy az új tcr-t befogadja, mivel az  a kúria határozatának is megfelel"

 – áll a TV2 hivatalos reakciójában. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az ATV-t is, de a cikk megjelenéséig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.