Balázs magából kikelve gyalázta a közmédiát

2015.12.22. 14:18

Jakupcsek Gabriella kirúgásáról is szó volt a ma reggeli Morning Show-ban; Sebestyén Balázs olyan lendületesen és őszintén gyalázta a köztévét, hogy öröm volt hallgatni, a végén még Andy Vajnára is kitért egy-két körre.

„Annyira szeretem és méltatlannak tartom, ahogyan elbántak vele, és nagyon sok mindent nem értek. Rettenetesen furcsa ez az egész dolog” – kezdte a témát Balázs, majd folytatta is bő 15 percen keresztül. Először azon merengtek, hogy miért pont karácsony előtt kell kirúgni valakit, majd a kirúgás módját elemezték. Hogy hogyan lehet valakinek éppen forgatás közben, a saját vendégei előtt felmondani? Mint elmondták, az Irigy Hónaljmirigy-tag Varga Győző éppen meglepetésvendég lett volna a műsorban, amikor felvétel közben látta, hogy Jakupcsek elmegy, mert éppen akkor mondtak fel neki. „Annyira prosztó tempó, hogy mindennek az alja” – mondta Balázs.

Mi folyik a közmédiánál? Az egész köztévé úgy szar, ahogy van.

A Morning Show-ban arról beszéltek, hogy szerintük ott, a hétfő reggeli értekezleten dönthettek a kirúgásról, „mert rájöttek, hogy nincs elég lóvé, és nem tudnak a vezetőknek jutalmat adni”. Aztán gyorsan belátták, hogy nem lehet igaz, hogy nincs pénz, hiszen „van honnan csorogjon a lóvé”.

Ha már kirúgják, nem lehet méltósággal? – tették fel aztán a kérdést. Balázs úgy belejött a közmédia gyalázásába, hogy mást nem is nagyon hagyott szóhoz jutni. Mint mondta, a köztévét csak a pártkatonák nézik, akiknek ki van adva, hogy nézni kell. Kivéve talán a sportműsorokat, a műsorok nézettsége a béka feneke alatt van.

70-80 milliárd közpénzből nem csináltak semmit

– vonta le Balázs az eset tanulságát, de ha már lendületben volt, folytatta:

Rossz, nézhetetlen, fos, műsorokat gyártanak, mert azt gondolják, hogy ez a közszolgálat. Amikor csúsztatni kell, amikor hazudni kell, amikor mást kell mondani, mint a valóság, az megy. Amikor emberségesen kellene bánni valakivel, az nem megy.

A végén még kitértek arra, hogy Jakupcseket biztosan felszippantja majd valamelyik kereskedelmi tévé. Felmerült Balázs konkurens csatornájának, a TV2-nek és Andy Vajnának a neve is azzal kapcsolatban, hogy most akkor ki is a tulajdonosa annak a tévének.

Balázs egyébként tavaly a gólyatáborban megerőszakolt lányon viccelődött, amiért tüntetés is volt a Class Fm ellen, és a Médiahatóság is megbírságolta az adót.

A teljes műsor itt hallgatható meg.