Hedvig
4 °C
15 °C
94 756 szavazat
135 983 szavazat

Milliós példányszámmal készül a Charlie Hebdo az évfordulóra

2015.12.30. 15:47

Egymillió példányban fog megjelenni a Charlie Hebdo különkiadása, amit a szerkesztőség elleni könyörtelen terrortámadás egyéves évfordulójára adnak ki, írja az MTI a német IPS médiavállalat közleményére hivatkozva.

A különszám Németországban is kapható lesz majd, január 6-án, az új év első szerdáján kerül a boltok, illetve újságárusok standjaira, és 4 euróba – azaz nagyjából 1250 forintba – fog kerülni. A pontos évforduló egyébként másnap, január 7-én lesz.

A tragédia napján egy iszlamista testvérpár fegyverekkel rontott a lap szerkesztőségébe, ahol mintegy öt perc alatt 12 emberrel végeztek. Közben azt kiabálták: "Megbosszultuk a prófétát!" A támadók autóval menekültek el a helyszínről, majd később, hajtóvadászat során végeztek velük a hatóságok.

Az újság előfizetőinek száma egyébként a merénylet után majdnem meghétszereződött: korábban kb. 30 ezren vették a szatirikus lapot, ez a szám a későbbiekben több mint 200 ezerre nőtt. Az a szám, amelyikben az áldozatokat sirató Mohamed próféta karikatúrája szerepelt, többszöri utánnyomással közel 8 millió példányban jelent meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport