Bakács Tibor elnézést kért Orbán Viktor lecigányozásáért

2016.03.14. 11:21

Bakács Tibor Settenkedő, a Megasztár egykori zsűritagja hivatalos közleménybe kért elnézést, amiért március 4-én, a Tilos Rádión a Honthy és Hanna című műsorban lecigá­nyozta Orbán Viktort - írja a Bors.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

A ma már Szerbiában élő újságíró elmondta a lapnak: bár a Tilos Rádió kuratóriuma szerint Bakács átlépett egy határt a kijelentésével, és a Honthy és Hanna megszűnik, lesz egy új műsora az adón a közeljövőben. Íme néhány részlet a műsorvezető közleményéből.

Elnézést kérek a magyar mi­niszterelnöktől, hogy pozitív diszkriminációt felhasználva megvédtem a nagy nyilvánosság előtt, mint nem antiszemitát. Ugyanakkor kénytelen vagyok bejelenteni, hogy tizenöt év után megszűnik a Honthy és Hannah rádióműsor. (…) Ebből is látható, hogy a sajtószabadság a kormány káros tevékenysége révén tovább szűkül. Ezt az bizonyítja, hogy a Tilos Rádió, félve a hatalomtól, elébe menvén a tapasztalatból ismert károknak, gyors öncenzúrát gyakorolt. (…) Csak azt tudom mondani, amit Douglas Mac Arthur tábornok, amikor a japánok megkergették, hogy visszajövök.

Csabai Gábor, a Tilos rádió ügyvezetője korábban azt mondta az Indexnek, hogy a Honthy és Hanna, illetve az ott elhangzottak hangneme „egyre többször haladta meg azt, amit mi vallunk”, bár hozzátette, hogy a Tilosban soha nem definiálták túlságosan azokat az irányokat, amik mentén működnek.

A Tilos rádió kuratóriuma végül úgy döntött, felfüggesztik a Honthy és Hanna című beszélgetős műsort és megvonják az összes munkatárs  műsorkészítési jogosultságát  a rádió alapértékeivel ellentétes megnyilvánulások miatt.

A teljes rádióműsort itt meg lehet hallgatni.