Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-3 °C
2 °C

Ideje abbahagyni a The Walking Deadet?

the-walking-dead-season-7-rick-lincoln-michonne-gurira-cci-key-a
2016.10.26. 15:38

Rettentő mélységbe, unalmas erőszakpornóba fulladt volna a 17 milliós nézettséggel büszkélkedő túlélődráma, vagy csak a nézői elvárásoknak igyekeztek megfelelni az alkotók? Tényleg szükség volt arra a véres, agycafatos baseballütőre?  A The Walking Dead hat évadon át megkerülhetetlen sorozatnak számított, a nézettsége egyre nőtt, és a rajongói pont azzal igyekeztek megtéríteni a szkeptikusokat, hogy ez nem olyan horrorsorozat, ebben a zombik és az agyevés csak a háttér, a vászon, amire olyan emberi sorsokat rajzolnak fel az alkotók, mint Solohov. 

A hetedik évad nyitórésze azonban más volt, mint az eddigiek. A képregényalapra építkező sorozatba beszivárgott az a tomboló erőszak, aminek eddig nem volt helye a képernyőn, mintha az alkotók a mesterségesen felkorbácsolt várakozásoknak izomból akartak volna megfelelni. Nagyon spoileres, nagyon szókimondó podcast egy baseballütőről, egy megtört férfiről és a hullámvasútszerű történetvezetés előnyeiről és hátrányairól.    

Figyelem, a Kultrovat podcast ezen a héten is azoknak szól, akik naprakészek a témából, azaz látták a The Walking Dead hetedik évadának nyitórészét.

Itt az ideje abbahagyni a Walking Deadet?

Kultrovat podcast 11. epizód
00:00:00 / 00:00:00

Ez miért is jó?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő. 

Az eddigi Kultrovat podcastok:

#1 Pilot: Az Oscar-gáláról

#2 Zányi Tamás, az Oscar-díjas Saul fia Golden Reel-díjas hangmérnöke

#3 Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx Bocuse d'orra készülő séfje

#4 Madarász Isti, Ridley Scott és Tom Hanks jó barátja, a Hurok rendezője

#5 Mautner Zsófi, Magyarország főzőnője

#6 Tövisházi Ambrus, zenei producer (Amorf Ördögök, Erik Sumo Band, Liza, a rókatündér-filmzene)

#7 Kultrovat podcast az Emmy díjátadóról és a nyár legjobb sorozatairól

#8 Kultrovat podcast az amerikai sorozat premierekről

#9 Kultrovat podcast a Westworld című sorozat első részéről

#10 Kultrovat podcast a Lány a vonaton című filmről

Ne maradjon le semmiről!