Andy Vajna csodás együttműködésben bízik a Lapcom vezetőjével

04
2017.10.10. 12:41

Miután Andy Vajna cége október 5-én megvásárolta a Borsot, a Kisalföldöt és a Délmagyarországot is kiadó Lapcom Zrt.-t, az új tulajdonos megerősítette pozíciójában Andreas Merz vezérigazgatót, aki 2013 óta a Lapcom gazdasági igazgatója, 2017 januárjától pedig vezérigazgatója – közölte a kiadó kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint Vajna és Merz „különös hangsúlyt helyeznek arra, hogy a Lapcomhoz tartozó újságok és online kiadványok, a TV2 Csoport valamint a Rádió 1 az együttműködési lehetőségeket kiaknázva tovább fejlődjenek”, azaz hogy Andy Vajna és rajta keresztül a kormány különböző érdekeltségei remekül együtt tudjanak működni. Vajna szerint mindebben Merz fontos partner: „eddigi sikerei alapján teljes bizalommal tekintek a közös munkára”.

Az Andy Vajna tulajdonában lévő AV Investments leányvállalata, az Avalue Befektetési Kft. október 5-én jelentette be, hogy lezárult a Lapcom Zrt. megvásárlásának folyamata, miután nem túl meglepő módon egyetlen hatóság sem látott semmi problémát vagy piaci ellenérvet azzal kapcsolatban, hogy még néhány fontos médium Vajnához kerüljön. A Lapcom két nyomdával rendelkezik, fizetős nyomtatott termékei – a Bors, a második legnagyobb országos napilap, a Délmagyarország Csongrád megyei és a Kisalföld Győr-Moson-Sopron megyei napilap – naponta 140 ezer példányban kelnek el, digitális híroldalaik pedig együttesen naponta mintegy 170 ezer látogatót vonzanak. 

Korábban hosszú cikkben elemeztük, hogyan falta fel a Fidesz a bulvársajtót (is), ahogy azt is összeszedtük, mekkora túlsúlya lett így a vidéki lapok piacán a kormánynak. Spoiler: elég nagy.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Személyi kölcsön