Luca, Ottilia
2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

A GVH rábólintott, Andy Vajnáé a Bors

2017.09.25. 15:03

Beleegyezett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy Andy Vajna cégeihez kerüljön a Lapcom-csoport. Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írják:  a GVH tudomásul vette, hogy az AValue Befektetési Kft. megvásárolta a Lapcom Kiadó Zrt. részvényeinek 100 százalékát.

Megvizsgálták az ügyletben érintett felek piaci tevékenységeit, és nem találtak sem érdemi horizontális átfedést, sem versenyprobléma lehetőségét sem az országos, sem a regionális hirdetési piacon.

Vajna cége korábban már a  Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) is megkapta az engedélyt a vásárlásra, így a GVH döntésével teljesen hivatalos az ügylet.

Ebben a korábbi cikkünkben foglaltuk össze, hogy a Lapcom megvásárlása után milyen jobboldali túlsúly alakult ki a megyei napilapok piacán. Korábban már írtunk róla, hogy tranzakcióhoz szükséges pénzt az MKB hitelezte meg Vajnának.

Andy Vajna így már az egyre több helyen hallható Rádió 1 és az országos kereskedelmi televízió, a TV2 mellett megyei lapokkal és a második legolvasottabb bulvárlappal is rendelkezik.