Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Veiszer Alindát is kirúgták a Hír TV-től

2018.04.18. 14:01 Módosítva: 2018-04-18 14:05:59
A műsorvezető megerősítette az Index információját.

Veiszer Alinda az Alinda című műsort vezette a tévén, vendégei a művészvilág, a tudomány, a kultúra és a sport ismert és elismert szereplői közül kerültek ki, de olyan fiatal értelmiségieket is bemutatott, akik szakmájukban már sikeresek, csak a hazai média még nem fedezte fel őket.

Még csak haragban sem váltunk el, még az ajtót sem csaptam rájuk, igazából korrektül intézik az egészet

– mondta az Indexnek a műsorvezető. Hozzátette: egy kicsit azért meglepődött, mert az Alinda nézettsége folyamatosan nőtt, „ekkora sikert kultúrában még sehol nem tudtam elérni”. De gazdasági okokra hivatkozva május végével távoznia kell a csatornától, addig megy még a műsora.

Veiszer korábban dolgozott a Klubrádióban, a Rádió Caféban, majd 2004-ben a Magyar Televízió Riporter kerestetik című műsorában tűnt fel, ahonnan Az Este és a Kultúrház riportere lett. A köztévé Záróra című késő esti portrésorozatát 2006-tól 2011 tavaszáig vezette, hatszáz beszélgetése közül 2010-ben harmincat könyvben is megjelentetett, majd 2012-ben további 18-at. 2015 szeptemberében került a Hír TV-hez, ahol, mint az Indexnek elmondta, épp három évet ígértek neki biztosra.

Információink szerint elbocsátották még a csatornától M. Kiss Csabát, Szöllősi Györgyit, D. Bányász Gergő  belpolitikai főszerkesztőt és Pataky Enikőt is. Marad viszont Kálmán Olga műsora, valamint a Szabadfogás is Dévényi Istvánnal.

Információink szerint a leépítés 37 főt érint.

A Kreatív úgy tudja: több műsor is megszűnik a csatornán. Információik szerint a Lapzárta és a Newsroom című hírháttérműsorok biztosan meg fognak szűnni, míg a Főszerkesztők Klubja és a Csörte más formában fog tovább működni, de egyelőre még nem ismert, hogy milyen módon. A lap úgy tudja, ezzel párhuzamosan Kálmán Olga Egyenesen-je, valamint Csintalan Sándor betelefonálós műsora még több adásidőt kap.

A Hír TV kedd délután adott ki közleményt a leépítésről. A közlemény szerint a csatorna „a jelenlegi médiapiaci körülmények között”, a „hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében” döntött a csoportos létszámleépítésről.

Simicska Lajos a múlt héten zárta be az érdekeltségeibe tartozó médiavállalkozások közül a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, és már akkor tudni lehetett, hogy a Hír TV-nél is lesznek személyi változások, míg a Heti Válasznak új kiadót kell keresnie (a Nemzetre és a Heti Válaszra be is jelentkezett az LMP-s Ungár Péter). Simicska médiapiaci visszavonulásáról és a múlt keddi döntésekről itt olvashat bővebben, ebben a cikkünkben írtunk a médiabirodalmának tündökléséről és bukásáról, ebben pedig nagyobb médiapiaci elemzést olvashat.

Információink szerint egy-két kivétellel leépítik a hírhátteres csapatot, illetve távozhatnak a technikai személyzettől és külsős bedolgozók közül is.

Ne maradjon le semmiről!