Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Trump és Putyin egybeolvadt a Time címlapján

2018.07.19. 21:17 Módosítva: 2018-07-19 21:17:27

A Time magazin megint egy provokatív Trump-fotóval a címlapján jelenik meg: ezúttal Donald Trump összeolvadt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A Time szerint a címlappal meg akarják ragadni „ezt a különleges pillanatot az amerikai külpolitikában a két vezető Helsinkiben rendezett csúcstalálkozója után".

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Trump és Putyin egybeolvadt a Time címlapján

A helsinkiben csúcsra reagáltak a provokatív képpel.

429 · Jul 19, 2018 09:17pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A képet készítő Nancy Burson fejlesztett ki korábban egy olyan technikát, amivel azt próbálják megmutatni, hogyan nézhetnek ki gyerekek évekkel az eltűnésük után, ezzel segítve az FBI-nak a nyomozásban.

A Helsinkiben tartott sajtótájékoztató után Trump  nem kevés kritikát kapott  mind demokrata, mind republikánus oldalról. Trumpot főleg amiatt bírálták, hogy  a titkosszolgálatok által megállapított egyre egyértelműbb orosz befolyást  a 2016-os amerikai elnökválasztásba simán levette az oroszok válláról, és lényegében Putyin oldalára állt az amerikai titkosszolgálatokkal és a republikánus többségű szenátus hírszerzési bizottságával szemben.

Washingtonba visszatérve már arról beszélt, hogy átnézte a közös sajtótájékoztató leiratát, az „afféle dupla tagadó mondatát” talán úgy kellett fogalmaznia, hogy „nem látja az okát, miért ne Oroszország avatkozott volna be”. Szerdán azonban ezt ismét felülírni látszott, és szembeszállt a saját szervezeteinek vizsgálati eredményeivel.

Putyin csütörtökön azt mondta, hogy meg nem nevezett „erők" próbálják megakadályozni az Egyesült Államokban, hogy a kapcsolatok javulhassanak, és a pártérdekeket a nemzeti érdekek elé helyezik.

Trump csütörtökön azt írta ki a Twitterére, hogy a helsinki találkozót sikeresnek tekinti, szerinte csak a nép ellenségének nevezett fake news média nem tartja annak. Már várja újabb találkozóját Putyinnal, hogy megkezdhessék azok megvalósítását, amikről szó volt Helsinkiben, mint pl. a terrorizmus elleni küzdelem, Észak-Korea, kibertámadások.

A Time előző számának címlapján is Trump szerepelt a családok szétválasztására utalva egy síró kisgyerekkel és az „Üdvözöllek Amerikában" felirattal. Az ikonikus eredeti fotón szereplő kétéves hondurasi kisgyerekről később kiderült, hogy más gyerekekkel ellentétben nem választották el az édesanyjától a határon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!