Emberrablásért 4 év börtönre ítélték VV Aureliót

2019.10.16. 22:49

Az RTL Klub Híradója szerint emberrablásért ítélték el Kecskeméten Caversaccio Aureliót, a 2014-es Való Világ győztesét, aki első fokon négy év szabadságvesztést kapott, amiért két társával 2017 októberében egy dusnoki bárban bántalmazta, majd akarata ellenére autóba tuszkolta egy ismerősét.

Aureliót egy gyerekkori barátja lopta meg, miután a volt valóságshow-szereplő ittassága miatt elaludt egy helyi bárban. Miután Aurelio felismerte, hogy a kabátjából eltűnt 180 ezer forint, két társával egy dusnoki kocsmába ment, ahol a tolvaj tartózkodott. A vád szerint a tolvajt megverték, majd autóba tuszkolták.

A tolvajt ezután a nagyszüleihez vitték, mert azt állította, ott rejtette el a pénzt, amit azonban nem találtak, ezért Bajára indultak, hogy Aurelio lakásán aláírassanak vele egy nyilatkozatot, amiben elismeri a tartozását. A férfit csak a hamis kölcsönszerződés aláírása után engedték szabadon – a rendőrök ekkor már keresték.

A harmadrendű vádlott az előkészítő tárgyaláson beismerte bűnösségét, illetve két másik társa ellen vallott, így ő végül felfüggesztett büntetéssel megúszta az ügyet. A volt valóságshow-szereplő másik társa két és fél évet kapott.

ValóVilág hatodik szériájának győztese az utolsó szó jogán sírva mentegette magát, az ítélethirdetést már meg sem várta. A bíró szerint az önbíráskodás fajult emberrablássá. Aurelio ügyvédje felmentésért fellebbezett, a másodrendű vádlott védője három nap gondolkodási időt kért.

"Kiabáltunk, megrángattuk egymás ruháját, pofozkodtunk, üvöltöttünk, de nem bántottam jobban" – állította korábban a ValóVilág-győztes. Mivel Aureliót korábban kábítószer-birtoklásért felfüggesztve 14 hónapra ítélték, azt is le kell ülnie.