Újra Magyarországra jönnének a Csengetett, Mylord? sztárjai

2020.05.06. 08:56

2018-as közönségtalálkozójuk után újra Budapestre jönnének a Csengetett, Mylord? színészei, ezúttal az őszre tervezett Arcadia Nosztalgia Játéktermi Kiállítás részeként.

"Abban a hihetetlen megtiszteltetésben van részünk, hogy a Csengetett Mylord sorozat színészei elfogadták meghívásunkat" – írta a bejelentésben a budapesti Flippermúzeum.

A sorozat színészei közül eddig öten fogadták el a meghívást: Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Michael Knowles (a Tiszteletreméltó Teddy), Catherine Rabett (Ms. Cissy), Susie Brann (Ms. Poppy) és Amanda Bellamy (Rose, szobalány).

"Aki már járt Arcadia kiállításon, az tudja, hogy erre a 3 napra nem csak a flippertörténelem támad fel, de egy kicsit sokunk gyermek- és fiatalkora is. Amelynek, egyebek mellett, fontos része volt a Csengetett mylord sorozat" – indokolta a merésznek tűnő párosítást az Arcadia.

A szervezők arra is fel vannak készülve, hogy az eseményt a járványhelyzet miatt nem tarthatják meg. "Magától értetődőnek gondoljuk: ha esetleg egy rendezvény elmaradna, a vásárló pénze visszajár" – írták egy későbbi posztban.

A klasszikusan brit tévésorozatot a BBC-n mutatták be 1988-ban. Négy évadot élt meg, és külföldön sokkal népszerűbb lett, mint a saját hazájában – de valószínűleg sehol máshol annyira, mint nálunk, Magyarországon. A történet az 1920-as években játszódott és az arisztokrata Meldrum-család, szolgálóik és barátaik, ismerőseik életéről szólt.

Magyarország első Csengetett, Mylord?-közönségtalálkozóját közösségi finanszírozásból rendezték meg 2018 szeptemberében – akkor több mint 800 rajongó dobott rá össze 7,1 millió forintot. Az eseményre nem lehetett jegyet venni, csak azok vehettek részt rajta, akik legalább ötezer forinttal támogatták a szervezést.

A budapesti eseményre a brit Guardian még tudósítót is küldött, majd Miért szeretik a magyarok ezt a régi, béna brit sitcomot? címmel közölt hosszú cikket róla. A Guardian a sorozat valóban meglepő magyarországi népszerűségét akkor a rendszerváltással magyarázta. A magyar Csengetett, Mylord? Facebook-csoportnak több mint 26 ezer tagja van.