Árpa Attila lepleket rángat

2003.04.23. 12:12
A Vidámpark villanyautó-pályáján mutatta be emlékiratait Árpa Attila, az RTL Klub januárban távozott kreatív igazgatója. A sajtótájékoztatón jelen volt Erdélyi Superman Zsolt, aki Árpával együtt vezet műsort a Klub rádióban.
- Nem kívánok visszatérni a televíziózáshoz - válaszolta Árpa Attila arra a felvetésre, hogy most megjelent könyvével esetleg kiírta magát a showbusinessből. A Ha én ezt a klubról elmesélem című, sajátos magyarsággal megírt memoárkötet ugyanis Árpa az RTL Klubnál - zömmel kreatív igazgatóként - eltöltött hat évéről szól, és a benne leírtak kellemetlenül érinthetik a csatorna volt és jelenlegi munkatársait.

Árpa Attila
- Az ismeretterjesztés érdekében bizonyos titkokat fel kell tárni - fogalmazott a könyv szerzője. A kötetből így megismerhető, hogyan és miért készültek az RTL Klub olyan sikeres műsorai, mint a Mónika, a Heti hetes, a Kész átverés vagy a Való világ, amely végül Árpa menesztését okozta. A volt kreatív igazgató részletesen beszámol azonban a bukott produkciókról, illetve volt munkatársai érdemeiről és bűneiről, sőt Claudia és Iti románcáról is.

Árpa könyvében néhány harci trükköt is felfed: ír a műsorstruktúra kialakításának követelményeiről, a célközönség megfelelő kezeléséről, sőt részletesen közzéteszi azt a tervét, amelynek célja a Big Brother-ház áramellátásának szabotálása volt gyújtóbomba és preparált biztosíték segítségével.

A Ha én ezt a klubról elmesélem című könyv csütörtökön kerül forgalomba.