Október 17-én indul az AXN kábeltévé

2003.10.08. 16:24
Október közepétől Magyarországon is bekerül a kábelszolgáltatók kínálatába az AXN csatorna, amelynek műsora akció- és kalandfilmekből, illetve hasonló témájú showműsorokból áll.
Hat közép-európai országban egyszerre indul el az AXN kábeltévé október 17-én - jelentette be Tom Davidson, az AXN regionális igazgatója keddi sajtótájékoztatóján. Az új tévé elsősorban az akciófilmekre építi programját, de ezek mellett helyet kapnak valóságshow-k, sci-fik és akciórajzfilmek is. A távlati tervek közt szerepel magyar gyártású műsorok sugárzása is.

Az AXN a Sony Pictures Entertainment alvállalata, a csatorna Magyarországon az HBO infrastruktúrájára támaszkodik. A hálózatnak világszerte mintegy 87 millió nézője van; leginkább Japánban, Spanyolországban, Portugáliában és Dél-Amerika országaiban népszerű. Az akciócsatorna nem a prémium csomagokban kap helyet, így a kábelszolgáltatók alap- vagy bővített csomagjainak előfizetőihez október 17-től automatikusan eljut a program.

Közép-Európában egymillió háztartás

Davidson újságírói kérdésre elmondta, egyelőre nem határozták meg, milyen nézettséget és közönségarányt várnak a magyar piacon, de annyit elárult, a Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Bulgáriában a magyarral együtt induló közép-európai hálózat összesen egymillió háztartásban lesz fogható.

Davidson az Index felvetésére leszögezte: tisztában vannak a magyar médiatörvény előírásaival, és azokat be fogják tartani, annak ellenére, hogy a tervezett filmek nagy része főleg erőszakos jeleneteket tartalmaz. Az igazgató azt is elárulta: az AXN semminek sem a rövidítése, hanem az action angol szóra utal.