Kiütötte a sztárokat Berényi Claudia

2007.08.28. 16:24
Közel kétszer annyian voltak kíváncsiak arra, hogy akkor most tényleg Claudia mérgezte-e meg Zsoltot, mint ahányan a Tv2-közeli sztárok mindennapjait nézték. A Barátok közt szezonnyitó adása legyőzte a tv2 titkos fegyverét, a Favoritot.

Úgy tűnik, mégsem jött be a Tv2 bulvártrükkje, hiába vezették be a Barátok közttől megkímélt nyári hónapokban új sztármagazinjukat, a Favoritot, a műsor a szappanopera őszi premierjének napján összeomlott.

Nézettségi görbe, klikk!

Pedig múlt hét csütörtökön még biztosan vezetett a Favorit, a reklámozóknak fontos 18 és 49 év közötti lakosság körében 38,2 százalékos közönségarányt ért el, míg a vele szemben futó Pasik című vígjáték csak a tévé előtt ülők 24,9 százalékát érdekelt.

A Barátok közt szezonnyitó epizódja azonban szokása szerint minden megváltoztatott hétfőn. A Tv2 legnehezebb esti órája a szappanopera adásideje, hiszen ebben a műsorsávban, a Berényiek ellen vérzett már el többek közt az Áll az alku is.

Taroltak

A Barátok közt ezúttal sem hagyta magát, a Berényiek 42,4 százalékos közönségarányt produkáltak, míg ugyanekkor a Tv2-t csak az éppen tévézők 22,5 százaléka nézte. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy az eredményt nagyban rontotta, hogy a Barátok közt alatt a Tv2-n a Favorit második fele, illetve ajánlók és reklámok mentek. A teljes lakosság körében is hasonló volt egyébként az arány: a Barátok közt 40,3 százalékot vitt el az esti tévénézők közül, míg a Tv2 csak 20,2 százalékot.

Az óriási különbség oka persze az, hogy cliffhangerrel ért véget nyár elején a Barátok közt, például, nem tudjuk, hogy akkor most életben van-e Zsolt, vagy tényleg sikerült végre megmérgezni. A Barátok közt népszerűségére éppen ezért az első rész nézettsége csak utalhat, biztosat majd az első pár hét eredményeinek ismeretében lehet mondani. Vagyis a Favoritot kiütötték hétfőn, de még talpra állhat.