Claudia lesz a Big Brother házvezetőnője

2002.07.11. 10:10
Liptai Claudia és Till Attila lesznek a tv2 szeptemberben induló Big Brother című produkciójának műsorvezetői - adta hírül a Blikk.
A napilap úgy tudja, Pesten - a legnagyobb titokban - épül már az a ház, amelybe a "valóságjáték" tizenkét résztvevőjét ősztől összezárják. A Big Brother-kérót tükörfalakkal, ablakok nélkül húzzák fel, azaz kilátni onnan nem lehet, de kívülről figyelhetik majd az önkénteseket. A házhoz nem tartozik majd úszómedence - amely a világ legnépszerűbb reality show-jának legtöbb külföldi helyszínén van -, de lesz benne jacuzzi.

Adósok kizárva

A Blikk szerint máris több ezer önkéntes jelentkezett a tv2-nél, hogy részt vehessen a televíziós reality show-ban. A többfordulós "sorozásra" július 22-ig lehet még jelentkezni. A jelölteknek elsőként egy több mint hetven pontos kérdőívre kell válaszolniuk. Köztük olyanokra kérdésekre is, hogy volt-e adóssága állami intézményekkel szemben, volt-e büntetve, fontos-e számára a vallás, keveredett-e valaha verekedésbe, van-e háziállata, vegetáriánus-e, mi a kedvenc könyve, televíziós műsora, melyik magyar sztárral ismerkedne meg a legszívesebben, ki a példaképe, horkol-e, mi az a három tárgy, amit magával vinne a Big Brother-házba.

Pszichológus a sorozóbizottságban

A reality show Magyarországon
Magyarországon az első sikeres reality show a Viasat3 televízió Bár című műsora volt; az ottani győztes Tiger ma a tv2-n vezet éjjeli sms-traccsműsort. Reality shownak nevezhető a tv2 Bázis című kísérlete is; ebben a játékosok egy katonai jellegű táborban tapasztalhatták meg a valóságműsor indiszkrét báját.

Bár: színlelt orgazmus
Bázis: Itt a lágershow!

Természetesen nem kizárólag a beküldött válaszok alapján válogatják ki a résztvevőket. A tévésztároknak át kell esniük egy komoly orvosi vizsgálaton is, majd egy bizottság elé kell állniuk, amelynek tagja lesz egy pszichológus is. A jól értesült Blikk szerint a műsor szerkesztői ma már csak úgy emlegetik ezt a csapatot, hogy a "sorozóbizottság". Augusztus végén, vagy legkésőbb szeptember első napjaiban dől el, ki költözhet a házba.

Egyikük a ház körül, a másik bent sertepertél

A kereskedelmi televízióban a műsorvezető személyét is titokban tartják még. A lap információi szerint azonban két műsorvezetője lesz a Big Brothernek. Két színész. Mégpedig Claudia és Till Attila, aki korábban a 72 óra, jelenleg pedig a Mixer című kulturális programot készíti a csatornán. Egyikük - Claudia - a stúdióban, másikuk pedig - Till Attila - a ház körül tartózkodik majd.