Natália
1 °C
7 °C

Végül 1800 embert rúgnak ki a BBC-ből

2007.10.18. 12:40
A 24 ezer alkalmazottat tömörítő szakszervezet sztrájkolni akar, amiért az eddig elküldött négyezet ember után még ezernyolcszázat akarna elküldeni a brit közszolgálati tévé- és rádiótársaságnál.

A BBC vezetése csütörtökön közölte: a múlt héten bejelentett létszámleépítés keretében végül 2500 munkahelyet szüntetnek meg és eladják londoni televíziós központjukat a takarékosság jegyében.

A brit közszolgálati tévé- és rádiótársaság 2 milliárd font (2,9 milliárd euró) tartozást halmozott fel, elsősorban az előfizetési díjak csökkenése miatt. A vezetés egyszersmind közölte, hogy mivel új munkahelyek is létrejönnek, a leépítés 1800 embert érint. A szakszervezet a sztrájkot helyezett kilátásba.

A BBC vezérigazgatója, Mark Thompson már 2005-ben meghirdette a cég egészét érintő takarékossági programját, amelynek keretében az akkori, 27 ezer fős alkalmazotti állományt eddig 14 százalékkal csökkentették.

A BBC, amelynek sem tévé-, sem rádióműsoraiban soha nincs reklám, kizárólag a háztartásonként jelenleg évente 127 fontos - összesen mintegy 3,8 milliárd fontnyi (1400 milliárd forint) - éves előfizetési díjból, valamint ismeretterjesztő, dráma- és egyéb saját produkcióinak külföldi értékesítéséből él.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?