Erzsébet
1 °C
4 °C

Kirúgták Kóczián Pétert az Echó tv-től

2007.05.31. 09:38
Azért nem kellett, mert nem volt hajlandó másképp kérdezni a jobboldali politikusoktól. A döntést a tulajdonos, Széles Gábor hozta meg.

Tegnap az Echó tv főszerkesztője magához hívatta Kóczián Pétert, a csatorna műsorvezetőjét, és közölte, hogy ezentúl nem tartanak igényt a munkájára.

„Egyértelműen nem szerkesztőségi, hanem tulajdonosi döntés volt a kirúgásom” – nyilatkozta kérdésünkre Kóczián, aki szerint Széles Gábornak, az Magyar Hírlap és az Echó tv tulajdonosának nem tetszett, hogy ugyanolyan tárgyilagos és kemény kérdéseket igyekszik feltenni mind a bal-, mint a jobboldali politikusoknak.

„Egyes embereket másképp, több megértéssel kellett volna kérdeznem” – teszi hozzá Kóczián, és hangsúlyozta, hogy a szerkesztőség tagjai minden esetben kiálltak mellette, a kirúgásáról szóló döntést is maga a tulajdonos hozta meg.

Kóczián Péter a Raport, a Szembesítés és a Napi aktuális című műsorokat vezette a csatornánál, emellett rendszeresen publikál a Heti Válaszban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?