Auguszta
-3 °C
2 °C

Gorillákkal csinálnak valóságshow-t a csehek

2005.11.07. 07:09
Négy gorilla lesz a főhőse a Leleplezés című új cseh valóságshow-nak, amelyet hétfőn kezd el közösen sugározni a cseh közszolgálati televízió és a rádió.

A Shindu és Kijiva nevű gorillamamák, Richard, a gorillapapa, valamint a Moju névre hallgató gorillakölyök életének minden pillanatát hétfőtől kezdve egy héten át napi 24 órán át folyamatosan, megszakítás nélkül 15 kamera fogja kísérni.

A fődíj 12 dinnye

A közszolgálati cseh televízió és rádió internetes honlapján egyenes adásban közvetíti a gorillashow-t, míg a földi sugárzású csatornák este és reggel fél-fél órás műsorblokkokban foglalják össze a történteket. A műsor vezetésére ismert színészeket kértek fel. Az egyhetes műsorfolyam legfőbb célja ráirányítani a figyelmet az állatok, különösen a gorillák problémáira - jelentette ki a műsor védnöke: Petr Fejfek, a prágai állatkert igazgatója.

A nézők, illetve a hallgatók sms-ek küldésével szavazhatnak arról, hogy "kit" tartanak a közösség tagjai közül a legszimpatikusabbnak. A győztes 12 darab kiváló minőségű görögdinnyét kap ajándékba. A cseh köznyelvben ugyanis manapság csak "dinnyének" nevezik az egymillió koronát.

Az emelt díjas szavazatokból összegyűlt pénzt a televízió és a rádió az eredeti lakhelyükön, Közép-Afrikában még szabadon élő gorillák védelmére kívánja fordítani.