Indul a UPC gyerekcsatornája

2007.12.03. 12:38
Jövő héten kezdi meg a sugárzást az ovisoknak szánt JimJam. Gondos bocsok és Thomas, a gőzmozdony előtt bambulhatnak majd a hat évnél fiatalabb gyerekek.
Egy gondos bocs

Jövő hétfőn indul a legkisebbeknek szóló JimJam tévécsatorna. A hat évnél fiatalabb gyerekeknek szóló csatorna programja magyar nyelvű rajzfilmekből, éneklős és zenés-táncos sorozatokból, valamint báb- és agyagfigurákat szerepeltető, a sajtóanyag szerint izgalmas cselekményű műsorokból áll.

Október elején jelentették be, hogy a Liberty Global európai tartalomszolgáltató vállalata, a Chellomedia, valamint a piacvezető, gyermekműsorgyártó és jogtulajdonos HIT Entertainment közös vállalkozásában nemzetközi, óvodás korúaknak szóló csatornát indít.

Akkori közlésük szerint az adó Nyugat- és Kelet-Európában ez év végén, Afrikában és a Közel-Keleten pedig 2008 első negyedévében kezdi meg kábel- és műholdas adásait.

A JimJam a felvásárlás előtt csak Olaszországban, a Sky Italia műholdas szolgáltató hálózatán volt elérhető, és olyan rajzfilmeket sugárzott, mint a Pingu, a Gondos bocsok, vagy éppen a Thomas, a gőzmozdony.

Az óvodásoknak szóló tévécsatornák piacán egyébként egyre nagyobb a tülekedés, a már magyar hálózatokon is fogható BabyTv és Minimax mellett még idén jön a JimJam és a Sparrowhawk Media és a Viasat3-at működtető MTG-hez köthető KidsCo is.