Bukással búcsúzott a Megasztár

2006.05.22. 13:32
A Szombat esti láz nagyon megverte a Tv2 tehetségkutató műsorát. Azért Rúzsa Magdi még több embert érdekel mint Mel Gibson

Csúnyán megverte a Szombat esti láz a Megasztár harmadik szériájának döntőjét, ami egyben a zenei tehetségkutató utolsó adása is volt. A nézettségért folytatott kíméletlen hajszában a Szombat esti láz 1 862 871 néző gyűjtött az AGB Nielsen statisztikai adatai alapján, míg a Megasztárt csak 1 478 561-en nézték.

A hirdetőket igazán érdeklő 18 és 49 év közötti korcsoportban valamivel szorosabb volt a verseny: itt a Szombat esti láz 6 72 695 nézőt kapart össze, míg a Megasztárra 593 862 fiatal(abb) néző volt kíváncsi. Mindez arra utal, hogy a Szombat esti láz pozíciói igazán az idősebb korosztályban erősek, míg a Megasztár nézői összetétele valamivel fiatalabb.

A nyers számok azért ezúttal kicsit csalnak, hiszen a két műsor nem teljesen egy időben futott, hiszen míg a Megasztár este hétkor kezdődött, addig a Szombat esti láz fél nyolckor, és az RTL Klub táncversenyének már este tízkor vége volt, míg a Megasztár döntőjét negyed tizenkettőig húzták.


Kattintson a nagyításhoz!

Az időgrafikonból jól látszik, hogy amíg a két műsor párhuzamosan futott, végig az RTL Klub vezetett, kivéve a reklámblokkok alatt, ilyenkor a nézők átkapcsoltak a Tv2-re. (A kék és piros vonalak által leírt hurkok ezeket a reklámblokkokat mutatják). Este tíz után viszont a nézők átkapcsoltak a Megasztárra, és ezt az idősávot már a Tv2 nyerte, pedig az RTL Klub a Katonák voltunk című Mel Gibson-filmmel készült. Az eredményhirdetés pillanatában körülbelül a tévével rendelkező lakosság körülbelül 20 százaléka nézte a Megasztárt, ez a 18-49 év közötti korcsoportban például 866 598 nézőt jelentett.