Natália
1 °C
7 °C

Egyre népszerűbb a mobiltévézés

2007.05.10. 17:49
Állítólag pár év múlva már nem zenét hallgatunk vagy játszunk útközben, hanem inkább tévézünk. 2011-re 140 millióan fognak a telefonjukon tévét nézni világszerte.

Egyre népszerűbb a mobiltelefonokon való tévézés Japánban, Dél-Koreában és Olaszországban: egy brit elemzőcég, a Screen Digest szerint 2011-re 140 millió előfizetője lesz a mobilos tévécsatornáknak.

Mint a BBC News internetes szolgálat beszámolt róla, a Screen Digest felmérése szerint a tévézés rövid időn belül háttérbe szorítja a játékokat és a zenehallgatást a mobiltelefonokon

"Sok a cinikus megjegyzés a mobilos tévézést illetően, és eddig az volt a nagy kérdés, vajon az emberek néznének-e ilyen kis képernyőn tévét. A felméréssel egyértelműen megkaptuk a választ" - mondta Dave MacQueen, a Screen Digest egyik rangidős munkatársa.

Japánban és Dél-Koreában jelenleg 5,8 millió ember néz tévét a mobiltelefonján, és még többen tévéznek valamilyen más hordozható készüléken vagy autóban. Olaszországban félmillió előfizetője van a nemrég elindított mobilos tévészolgáltatásnak.

A mobilra sugárzott tévéadások többféle módszerrel valósíthatók meg, s emiatt egyes országok lemaradhatnak az új technológia elterjesztésében, így például Angliában technikai okokból csak 2012-től kezdhetik meg a mobilos tévészolgáltatást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?