Egyre népszerűbb a mobiltévézés

2007.05.10. 17:49
Állítólag pár év múlva már nem zenét hallgatunk vagy játszunk útközben, hanem inkább tévézünk. 2011-re 140 millióan fognak a telefonjukon tévét nézni világszerte.

Egyre népszerűbb a mobiltelefonokon való tévézés Japánban, Dél-Koreában és Olaszországban: egy brit elemzőcég, a Screen Digest szerint 2011-re 140 millió előfizetője lesz a mobilos tévécsatornáknak.

Mint a BBC News internetes szolgálat beszámolt róla, a Screen Digest felmérése szerint a tévézés rövid időn belül háttérbe szorítja a játékokat és a zenehallgatást a mobiltelefonokon

"Sok a cinikus megjegyzés a mobilos tévézést illetően, és eddig az volt a nagy kérdés, vajon az emberek néznének-e ilyen kis képernyőn tévét. A felméréssel egyértelműen megkaptuk a választ" - mondta Dave MacQueen, a Screen Digest egyik rangidős munkatársa.

Japánban és Dél-Koreában jelenleg 5,8 millió ember néz tévét a mobiltelefonján, és még többen tévéznek valamilyen más hordozható készüléken vagy autóban. Olaszországban félmillió előfizetője van a nemrég elindított mobilos tévészolgáltatásnak.

A mobilra sugárzott tévéadások többféle módszerrel valósíthatók meg, s emiatt egyes országok lemaradhatnak az új technológia elterjesztésében, így például Angliában technikai okokból csak 2012-től kezdhetik meg a mobilos tévészolgáltatást.