Eltűnik a NÉVshowR az MTV-ről

2005.07.22. 12:24
Várhatóan ősztől nem indul újra az MTV vasárnap esti esztrádműsora, a NÉVshowR. A show producer-házigazdája, Hajdú Péter nem régiben nyílt konfliktusba keveredett a köztévé vezetésével, miután a képernyőbizottság lesújtó értékelést adott műsorvezetői kvalitásairól. Hajdú azt állította, hogy a testületet az MTV vezetése akarja arra felhasználni, hogy őt "kinyírják".

Az Index információi szerint biztosra vehető, hogy kimarad az MTV őszi műsorrendjéből a NÉVshowR.

Nem kapott választ

A vasárnap esti sávban hosszabb ideje a legmagasabb nézettséget produkáló zenés celebritishow sorsáról a közszolgálati televízió vezetői nem kívántak nyilatkozni. A Hajdú Péter érdekeltségébe tartozó Happy Film Média Kft. által gyártott műsor folytatásáról azonban nem indultak meg a tárgyalások. Hajdú az Indexnek nyilatkozva azt mondta, hogy jogi képviselője az elmúlt napokban több levélben is kért információt az MTV-től a műsor jövőjéről, de egyikre sem érkezett válasz. A producer szerint amennyiben megszűnik a műsor, bírósághoz fordul, miután cége már megkezdte az őszi adások előkészítését.

Beszéltek róla

Hajdú elmondta, hogy májusban Tornóczky Anita - Medgyessy Péter exminiszterelnök nevelt lánya - és Galambos Lajos társaságában járt Rudi Zoltán tévéelnöknél, aki az akkori beszélgetés során szóban biztosította arról, hogy az MTV legnézettebb műsorának folytatásához nem férhet kétség. A NÉVshowR szerződése március 7-én lejárt, de a tavaszi műsorrend befejezéséhez több műsorra meghosszabbították. A producer szerint az ígéret miatt az elmúlt hónapokban nem is próbáltak más csatornát keresni a műsor számára, sőt megállapodást kötöttek az alvállalkozókkal, szponzorokkal és lekötötték a stúdióidőket is.

Eltávolítás a képernyőről

Mint emlékezetes, Hajdú néhány hete a személye elleni támadásként értékelte az MTV Anyanyelvi és Képernyő Bizottsága által kiállított minősítést, amely közepesre értékelte műsorvezetői ténykedését. A producer akkor az Indexnek nyilatkozva azt állította, hogy a köztévé vezetői képernyőbizottsági véleményt felhasználva próbálják meg eltávolítani a saját műsorából. Hajdú szerint a "felsőbb utasításra" készült testületi vélemény csupán az ő "kinyírására szolgál".

Tornóczkyval kezdték

A NÉVshowR 2001-ben jelent meg a közszolgálati televízió képernyőjén. A műsort szállító Happy Film Kft. akkor még Tornóczky Anita érdekeltségébe tartozott. Hajdú szerint a volt kormányfő lányának már nincs köze a NÉVshowR-hoz, kizárólag a T-Akták ügyében váltott szót a tévéelnökkel. Úgy tudjuk, hogy a producer cége eddig darabonként nettó 8 millió forintért szállította a NÉVshowR adásait.