Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fidesz: Happy End helyett Happy Film az MTV-nél

2002.08.22. 12:51
A miniszterelnök nevelt lányának egyre több műsorideje van az m1-en - kifogásolja a Fidesz. A nagyobbik ellenzéki párt szerint a helyzet hasonló a Happy End, illetve az Ezüsthajó korábbi köztévés működéséhez. A két Fidesz-közeli cég akkori szereplését komoly médiafigyelem övezte. Tornóczky Anita szerint cége, a Happy Film Kft. nem a kormányváltásnak, hanem az MTV - még az Orbán-kormány idején kinevezett elnökének - köszönheti üzleteit.
A nagyobbik ellenzéki párt politikai befolyást sejt Medgyessy Péter nevelt lányának tévés üzletei mögött.

Tévéközeli cégek

A Fidesz mai sajtótájékoztatóján Szalai Annamária azt kifogásolta, hogy Tornóczky Anita egyre többször jelenik meg az m1 produkcióiban. Szerinte a korábban sokat kritizált Happy End- és Ezüsthajó-szerződésekhez hasonlóan most - az új kormánynak köszönhetően - a Happy Film Kft. került kivételezett helyzetbe a köztévénél. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Hajdu Péter és Tornóczky Anita közös cége által jegyzett Névsor című műsor hamarosan a havi adás helyett valószínűleg már kéthetente kerül a képernyőre, és kifogásolta azt is, hogy a Medgyessy-lány közreműködésével készített Roadshow a szokásoktól eltérően előre kapott meg 10 millió forintot a költségekre.

100 perc 50-es árban

"Cégem a szerződést egy éve, még jóval a választások előtt kötötte a Fidesz által kinevezett Mendrecky Károly tévéelnökkel" - jelentette ki az Index kérdésére Tornóczky Anita. A miniszterelnök nevelt lánya szerint a Fidesz utalása a Happy End-ügyletekkel való párhuzamra nem elfogadható, mert a Happy Film csupán egyetlen szerződéssel készít egy 100 perces műsort - 50 perces költségvetés alatt. Tornóczky elmondta azt is, hogy a Névsor népszerűsége miatt még a menesztett elnök, Mendreczky Károly tett javaslatot a produkció gyakorítására, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy a Roadshow-ban csupán műsorvezetőként működik közre, honoráriuma 50 ezer forint.