Gusztáv
3 °C
7 °C

Fidesz: Happy End helyett Happy Film az MTV-nél

2002.08.22. 12:51
A miniszterelnök nevelt lányának egyre több műsorideje van az m1-en - kifogásolja a Fidesz. A nagyobbik ellenzéki párt szerint a helyzet hasonló a Happy End, illetve az Ezüsthajó korábbi köztévés működéséhez. A két Fidesz-közeli cég akkori szereplését komoly médiafigyelem övezte. Tornóczky Anita szerint cége, a Happy Film Kft. nem a kormányváltásnak, hanem az MTV - még az Orbán-kormány idején kinevezett elnökének - köszönheti üzleteit.
A nagyobbik ellenzéki párt politikai befolyást sejt Medgyessy Péter nevelt lányának tévés üzletei mögött.

Tévéközeli cégek

A Fidesz mai sajtótájékoztatóján Szalai Annamária azt kifogásolta, hogy Tornóczky Anita egyre többször jelenik meg az m1 produkcióiban. Szerinte a korábban sokat kritizált Happy End- és Ezüsthajó-szerződésekhez hasonlóan most - az új kormánynak köszönhetően - a Happy Film Kft. került kivételezett helyzetbe a köztévénél. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Hajdu Péter és Tornóczky Anita közös cége által jegyzett Névsor című műsor hamarosan a havi adás helyett valószínűleg már kéthetente kerül a képernyőre, és kifogásolta azt is, hogy a Medgyessy-lány közreműködésével készített Roadshow a szokásoktól eltérően előre kapott meg 10 millió forintot a költségekre.

100 perc 50-es árban

"Cégem a szerződést egy éve, még jóval a választások előtt kötötte a Fidesz által kinevezett Mendrecky Károly tévéelnökkel" - jelentette ki az Index kérdésére Tornóczky Anita. A miniszterelnök nevelt lánya szerint a Fidesz utalása a Happy End-ügyletekkel való párhuzamra nem elfogadható, mert a Happy Film csupán egyetlen szerződéssel készít egy 100 perces műsort - 50 perces költségvetés alatt. Tornóczky elmondta azt is, hogy a Névsor népszerűsége miatt még a menesztett elnök, Mendreczky Károly tett javaslatot a produkció gyakorítására, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy a Roadshow-ban csupán műsorvezetőként működik közre, honoráriuma 50 ezer forint.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!