Bruce Willis nem egy megasztár

2008.11.19. 13:03
Az Argentínába küldött celebek második gyülekezete is feloszlott, de ez nem változtatott az RTL Klub vezető szerepén. A Megasztár szombati döntője a Popdaráló nézettségét is fellendítette, de a Tv2 továbbra is a dobogó második helyén maradt. Joshi vetélytársra találhat a Fogd a pénzt és fuss, új RTL Klub-os műsorban.

Múlt héten javított helyzetén a Tv2 az AGB Nielesen adatai alapján, de persze továbbra is a második helyen áll. Az RTL Klub 1 százalékponttal esett vissza (36,5 százalék- 46.hét), míg a Tv2 1,2 százalékponttal növelte nézettségét (24,4 százalék- 46.hét). A közszolgálati csatorna (5,3 százalék) és a Viasat3 (5,7 százalék) a korábbihoz hasonló eredménnyel szerepelt.

46. hét
45. hét

Gyenge majom

A kereskedelmi csatornák nézettség-ingadozása mögött az RTL Klub közelmúltban legsikeresebb műsorának vége állhat. A Celeb vagyok, ments ki innen! aktuális szériájának szerdán volt az utolsó része, de még szombaton is visszatért a műsor egy összefoglalóval, Újratalálkozás címen. Ez utóbbi 1 millió 124 ezer nézőt jelentett az RTL Klubnak, sőt a kereskedelmi korcsoport többségét is elvitte (30,1 százalék). Nem is csoda, a Tv2 gyenge majmos filmje mellett (14,8 százalék).

A Szombat esti láz (RTL Klub) a múlt héthez hasonlóan ismét 1 millió 700 ezer nézőnél is több embert ültetett le a tévékészülékek elé az összes korosztályból. Ez az eredmény már fej-fej melletti versenyt jelentett a Megasztárral. A Tv2 tehetségkutatójában közeledik az utolsó megmérettetés, ez növelte is a csatorna átlagos nézettségét. A Megasztár lendületéből a Popdarálónak is jutott: több mint ötszázezerrel többen nézték, mint az előző héten, de még így is sokan elkapcsoltak a Tv2-ről a Megasztár szünetében.

46. hét
45. hét

A szombati tánc az RTL Klubnak 32,9 százalékos közönségarányt jelentett, ami már vetélkedett a Tv2 Megasztárjának első (32,1 százalék) részével, sőt a Popdaráló (33,8 százalék) kedveltebb is volt. A Tv2 a Megasztár döntőjével (42,3 százalék) vette át a vezetést. Bruce Willisre, mint Az utolsó cserkészre (30,6 százalék) csak a Megasztár vége után kapcsoltak a nézők, amikor a Tv2-n elkezdődött a Terrorbolygó (19,2 százalék).

A sztárok a fejükre estek! továbbra is átlagosan 1 millió 50 ezer nézőt hozott a Tv2-nek, és napi közönségarányai sem tudták verni az RTL Klubon a Barátok köztöt. Az RTL Klub sorozata stabil, erős nézettséget hoz a csatornának, csakúgy mint a Fókusz. A rivális szappanopera, a Jóban rosszban (Tv2) kis mértékben feljövőben volt, viszont a Hal a tortán továbbra is gyengén szerepelt.

46. hét
45. hét

Fogd a pénzt és fuss haza Argentínából!

A Celeb vagyok ments ki innen! utolsó, szerdai adása (49,8 százalék, RTL Klub) rekord közönségarányt ért el. Ez még az egyébként magas nézettségű Barátok köztöt is felülmúlta (39 százalék).

Az argentin közvetítés nélkül is az RTL Klub (34,3 százalék) vezetett a Tv2-vel szemben (22,9 százalék) csütörtökön. A Celeb vagyok, ments ki innen! délutáni adása helyett egy új műsor, a Fogd a pénzt és fuss! (24,9 százalék, RTL Klub) a Tv2-ős Joshi Bharattal (20,5 százalék) egy időben jelentkezett, és le is nyomta a lélekbúvárt. Az argentin celebek esti adása helyére pedig a New York-i helyszínelők (35 százalék) kerültek, ami sokat segített a Jóban rosszban (26,5 százalék), és az azt követő Hal a tortán (23,8 százalék) helyzetén.

A folytatásban is az RTL Klub javára billent a nézettségi mérleg, a Barátok közt (39,8 százalék) és a Sztárok a fejükre estek (23,4 százalék) között. A csatornáé volt a vezetés a Gálvölgyi - show (33,7 százalék)-nak és a Kész átverés show (29,9 százalék)-nak köszönhetően is. A Tv2 esti filmje, a Johnny English Rowan Atkinsonnal a főszerepben jóval kisebb közönségaránnyal szerepelt (24,1 százalék).

A Tv2 hétfői és szerdai sorozatai megnyerték a kereskedelmi korcsoportot. A Győzike show (27,5 százalék, RTL Klub) helyett az NCIS- Tengerészeti helyszínelőket (30,4 százalék) és a Gyilkos számokat (27,9 százalék) választották többen. A Különleges ügyosztály (20,5 százalék) viszont már nem tudta lenyomni a Showder Klubot (34,4 százalék, RTL Klub). Szerdán is a Tv2 nyerte az estét, Halle Berry és Penélope Cruz jóval kevesebb nézőt (25,2 százalék) tudtak az RTL Klubra csábítani a Gothikával. A többség Doktor Houset (35,1 százalék, Tv2) és a Született feleségeket (36,8 százalék, Tv2) nézte.

Domino, Múmia és Sundance

A péntek esti Domino nap már megnyerte a kereskedelmi korcsoport többségét (37,2 százalék) az RTL Klubnak. A Tv2 ekkor az Afrikába küldött celebekről közvetített, és az Azúrkék égbolt (22,1 százalék) című filmet adta.

A Tv2 Megasztár- őrülete alatt az m1 Butch Cassidy és a Sundance kölyök című filmmel (6,2 százalék) emlékezett a nemrég elhunyt Paul Newman-re. A Tv2 végül vasárnap délutáni vezetéssel zárta a hetet. Az Idegroncs derbi (26,6 százalék) és a Senorita Szöszi (24,4 százalék) sokkal inkább érdekelte a kereskedelmi korcsoportot, mint a Lost két része (17,3 százalék és 20 százalék).

Hiába tért vissza a Múmia (31,8 százalék) a Tv2-re, a sorozatból készített Hazárd megye lordjai (33,7 százalék) nyert az RTL Klubon.