Megbukott az Okosabb vagy, mint egy 5.-es?

2007.11.21. 12:25
Az Index úgy tudja, hogy a Tv2 leállította a forgatást, de a már elkészült részeket még leadják. Till Attila műsorát a kereskedelmileg fontos célcsoportokban fele annyian sem nézték, mint az RTL Klubot.

Az Index információi szerint megbukott az Okosabb vagy, mint egy 5.-es? című műsor a Tv2-n. Úgy tudjuk, hogy a gyártó cég a november 30-ai forgatást lefújta, a behívott játékosokkal pedig közölte, hogy a Tv2 leállította a műsor gyártását, így ők már nem vehetnek részt a vetélkedőben.

Az Index információi szerint a csatorna az alacsony nézettség miatt döntött az augusztus 26-án debütált műsor megszűntetéséről. A jövő héten még Tv2-közeli sztárokkal forgat a stáb, de azután, november 30-tól leáll a műsor felvétele. A már elkészült részeket még leadja a Tv2, így várhatóan karácsonyig kitart még a műsor.

A csatorna kérdésünkre tagadta, hogy levennék a műsorról a vetélkedőt.

"Az Okosabb vagy, mint egy 5.-es? a szezon végéig biztosan műsoron marad" - nyilatkozta Magyar Rita, a Tv2 pr-csoportvezetője, aki azonban azt nem árulta el, hogy meddig is tart a csatornánál a szezon.

Elköszön?

Nem nézték

A kvízshow, amiben felnőttek mérik össze a tudásuk tizenkét éves gyerekekkel az általános iskolai tananyagból, már jó ideje gyengélkedett: a múlt héten például csak 931 168 nézőt ültetett le a képernyők elé, és a reklámozóknak oly kedves 18 és 49 év közötti korosztályban is mindössze 16,5 százalékos közönségarányt ér el. Ez közel tíz százalékponttal rosszabb, mint a csatorna átlaga, ezért nem meglepő, hogy a Till Attila által vezetett műsorral párhuzamosan futó Dominó nap nagyon csúnyán elverte a vetélkedőt.

A Dominó nap közvetítése 142 3116 embert érdekelt az RTL Klubon, és az élő közvetítés közönségaránya a 18-49 évesek körében több mint duplája (38,9 százalék) volt, mint a Tv2-nek.

De nem csak a nagy reklámkampánnyal beharangozott, nagyszabású eseményekkel szemben maradt le az Okosabb vagy, mint egy 5.-es. Két héttel ezelőtt például csupán 15,6 százalékos közönségarányt tudott elérni a műsor, miközben a vele párhuzamosan futó Miami helyszínelők 41,3 százalékot teljesített.