Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nyilvános lesz az ORTT működése

2008.09.19. 16:08
Ezentúl nemcsak az ülések napirendi javaslatai lesznek elérhetőek az ORTT honlapján, hanem a szó szerinti jegyzőkönyveket is felrakják az oldalra.

Ezentúl nyilvánosságra hozza üléseinek szó szerinti jegyzőkönyvét a médiahatóság - közölte az Országos Rádió és Televízió testület e heti ülésén született döntését pénteken az ORTT sajtóirodája.

„Nyilvános lesz az ORTT testületi működése" – áll a sajtóközleményben, emlékeztetve arra, hogy az elmúlt időszakban többször is napirendre került a téma, amelyben az ORTT az adatvédelem és az információszabadság biztosának álláspontját is megkérte.

A tájékoztatás szerint "a felmerülő technikai kérdések kidolgozása után" a jegyzőkönyveket az ORTT a honlapján teszik majd közzé.

A médiahatóság már korábban is elmozdult a nyilvánosság felé: még az előző vezető, Kovács György elnöksége idején született döntés arról, hogy az ORTT honlapján előzetesen közzéteszik az ülések napirendi javaslatát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?