Az ORTT elvenné a frekvenciáját, de azért támogatja a Tilost

2008.07.01. 12:22
Az ORTT pár hete nem hosszabbította meg a Tilos Rádió műsorszolgáltatási szerződését, így lehet, hogy az adó eltűnik az éterből, de azért adtak nekik másfél milliót a stúdiótechnika fejlesztésére.

A Kreatív online cikke szerint a Tilos Rádió is nyert az Országos Rádió és Televízió Testület pályázatán, amelyet a nonprofit rádiók működést biztosító technikai háttér és a digitális átállást segítő stúdiók kialakításának támogatására hirdetett meg.

A negyedik fordulóba végül három nem nyereségérdekelt műsorszolgáltató jutott be, közöttük közel hatmillió forint támogatást osztottak szét, köztük az Első Pesti Egyetemi Rádiót működtető Media Universalis Alapítvány és a székesfehérvári FeZeN Rádiót üzemeltető Tehetséges Zenészekért Alapítvány mellett a kedvezményezettek között van a Tilos Kulturális Alapítvány, amely másfél millió forintot kapott a testülettől.

Az ORTT annak ellenére támogatta a Tilos fejlesztését, hogy június elején elutasította a rádió műsorszolgáltatási engedélyének meghosszabbítását, ezért, ha a testület szeptember 5-ig meg nem gondolja magát, januárban újból pályázatot írnak ki a frekvenciára. Éppen ezért lehetséges, hogy a most modernizálásra pályázati pénzt nyerő közösségi rádió 2009. november 5-től eltűnik az éterből.