Vágó István rovatot indít

2007.07.31. 15:45
A főleg nyugdíjasoknak szóló, hetente megjelenő Képes Újságban harcol ezentúl Vágó az ezotéria, a horoszkóp, az auraolvasás vagy éppen a kézrátétel ellen.

Vágó István rovatot indít a Képes Újság című hetilapban, ahol az ezotériával, az okkultizmussal és egyéb sarlatánsággal veszi fel a küzdelmet. A "Sarlatánok kíméljenek!" címmel futó rovatban hétről hétre zavarba ejtő kérdéseket tesznek majd fel a Vágó István fémjelezte Szkeptikusok társaságának tagjai a tudományosan megalapozatlan elméletekkel kapcsolatban.

"Akik hisznek ezekben, sohase kérdik meg: tessék mondani, mivel tetszik bizonyítani ezeket az állításokat? Hol a bizonyíték arra, amit pl. a Vízöntő jegyében születettekről mond? Készült már erről felmérés, jegyzőkönyv, vizsgálat, kettős vak-kísérlet? Vagy csak mert már régóta mondják, már el is kell igaznak fogadni?" - fogalmaz Vágó István az új rovat, még meg nem jelent bevezetőjében.

A Képes Újságot a Népszavát is megjelentető Editorial Kft. adja ki, a negyvenhét éve folyamatosan megjelenő lap olvasótáborának döntő többsége ötven év felettiekből áll. A lap nem tagja a Magyar Terjesztés Ellenőrző Szövetségnek, így a Képes Újság eladott példányszámát csak becsülni lehet, úgy tudjuk, 10-15 ezer fogyhat a lapból hetente.

"Éppen itt az ideje, hogy beszéljünk az ezotériáról és az áltudományokról, és örülünk, hogy a Képes Újság végre megkereste a Szkeptikusok Társaságát" - nyilatkozta az Indexnek Vágó István, aki szerint más bulvárújság és magazin nem lett volna ilyen bátor, nekik ugyanis több bevételük származik az ezotériából és különböző csodaszerek reklámozásából, így nem igazán szeretnének teret adni az ellenvéleményeknek.