Az Oscar-gála percről-percre

2013.02.25. 05:50
Térkép, Galéria, Videó
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ez csakis Daniel Day-Lewis lehetett. Cooper jelölése viccnek is rossz volt, Jackmannek sem volt (rozso)mákja, Day-Lewis a Lincoln minden képkockáján hihető amerikai elnök volt, félelmetes színészi játékkal.

    Ő az első színész az Oscar történetében, aki harmadszor nyer ebben a kategóriában (A bal lábam és a Vérző olaj volt a másik kettő).

  • cikkünk a témában:

    Nem kell sajnálni a veszteseket

    Az Oscar-gálán nincsen vesztes – hangoztatják azok, akik nem nyernek arany szobrot. Dicsőség meg elismerés is, persze persze. Egy pillanatig se higgyük el! Nyilvánvalóan a 45 ezer dolláros ajándékcsomagra gondol mindenki. A közel tíz millió forintot érő összeállításban minden van az ausztráliai nyaralástól a cirkuszbelépőn át a juharszirupig. Mi másra lenne szüksége egy milliárdos színésznek?

  • Az utóbbi évek legkiszámíthatóbb Oscar-gálájának legtutibb díját Daniel Day-Lewis nyerte, megérdemelten. Mery Streep hatásszünetet sem tartott, csak felolvasta, a közönség állva tapsolt. Megérdemli a színész, háromszor még senki nem nyerte meg a legjobb színésnek járó Oscart. Nagyon köszöni, mondja, és nem tudja, hogyan történt is ez. "Három éve, mielőtt elkezdtük volna a Lincolnt, Margaret Thatcher szerepére készültem, Meryl meg Lincolnéra" - vicceskedik. Megteheti, külön szoba kell a díjainak a lakásában. A producereknek, Spielbergmek és a feleségének köszöni meg először, majd Lincolnnak is, ezzel garantálva, hogy a legközelebbi nagy filmjéért is megkapja az Oscart.

  • Levette a napszemüveget, és nem egyedül adja át a díjat, hanem Michelle Obamával, aki a Fehér házból jelentkezik be élőben.

    A jelöltek: Szerelem, Az Argo-akció, A messzi dél vadjai, Django elszabadul, A nyomorultak, Pi élete, Lincoln, Napos oldal, Zero Dark Thirty. A legesélyesebb az Argo-akció, de a Pi élete is befuthat.

  • A First Ladyt kapcsolják mielőtt a legjobb film nyertesét bejelentenék. Mintha Áder János felesége és Orbán Viktor lánya együtt adná át a Magyar Filmszemle Nagydíját.

  • Ahogy azt sejtettük. KÖSZ GÉZA!

  • A Zero Dark Thirtynek jobban örültem volna, de az Argo-akcióval is boldog vagyok, mindkettő nagyszerű film, és sokkal nyugodtabb szívvel ajánlom ezeket, mint a kategória bármelyik másik jelöltjét.

  • Clooney a szerénység élő szobra, nem megy oda dumálni, csak áll a kezében a szoborral és hallgatja, ahogy producertársa elmondja, amit kell neki. Ben Afflecknek köszönik, aki nem köszön, mert hülyén nézne ki, ha producerként megköszönné rendező önmagának a díjat. Ettől még beszél Géza és dicséri a többi filmet, meg azokat is, amiket nem jelöltek. Hadar, mert fél, hogy jön a Cápa zenéje. Kanadának és Iránnak is köszöni, sőt, a feleségének is, akit, mint mondja, nem szokott Iránnal egy mondatban emlegetni, de ez már csak egy ilyen este.

  • A Zero Dark Thirtyt sajnálom, de egyébként nincs harag, ez az Oscar is olyan volt, mint a többi: nem tudom, minek néztem végig, de jövőre is a tévé előtt leszek.

  • Köszönjük a megtisztelő figyelmet, élő közvetítésünk a végéhez ért, jó reggelt, jó munkát mindenkinek.

  • MacFarlane még elénekel egy utolsó, viccesnek szánt dalt azokról, akik nem nyertek semmit, aztán tényleg lehúzzák a rolót. Stáblista, a sztárok meg mennek piálni, és tönkretenni a méregdrága estélyiket, meg szmokingokat.