Akcióvígjátékot rendez Árpa Attila

2003.09.11. 16:03
A Való Világgal nevet szerzett tévés személyiség a Sorstalanság producerével készít vicces filmet a magyar rögvalóságról.
Akcióvígjátékot rendez Árpa Attila, az RTL Klubtól viharos körülmények közt távozott kreatív igazgató. A március elején mozikba kerülő film a magyar rögvalóság, és azon belül a média szatirikus kritikája lesz, mondta lapunknak a témát közelről ismerő egykori tévés. A történet középpontjában egy külföldről érkező, profi "ügyintéző" áll, aki munkáját végezve szembesül a magyar valósággal.

A-kategóriások nélkül

Az Argó című filmet azonban a kritikai hangvétel helyett inkább a gegek jellemzik majd. Árpa elmondta, hogy sikeres közönségfilmet szeretne készíteni, olyat, amely a pénztárnál hezitáló nézőnél előnyt élvezhet egy amerikai mozival szemben. Bár a szereplőkről, egy exkluzív szerződés miatt valamelyik napilap fog beszámolni, annyit megtudtunk, hogy "A-kategóriás médiasztárok" nem, jól ismert színészek, és néhány "elfelejtett arc" viszont feltűnik majd a filmben.

#alt# A Való Világgal és a Heti Hetessel nevet szerzett, egyébként a filmművészeti főiskola produceri szakán végzett egykori tévés évek óta foglalkozik a filmkészítés gondolatával.

Néhány éve Legend Film néven céget is alapított Barbalics Péterrel, aki a Sorstalanság című szuperprodukció mellett az Argó társproducere, és Trunkó Bencével, aki forgatókönyvíróként vesz részt a munkában. Első játékfilmjüknek producere még Árpa mellett Balogh Ádám és György Péter, aki csak névrokona korunk nagy elemzőjének. A forgatókönyvet pedig Huszár Péter is jegyzi.

Burkolt reklámok

Az Argó kizárólag magyar források felhasználásával készül. Indultak az MMKA közönség garanciás pályázatán, vállalva, hogy filmjük eléri a 100 ezres nézőszámot, de végül állami pénzhez nem jutottak hozzá. Így szponzorok biztosították a film költségvetését.

Árpa hangsúlyozta, hogy elkerülendő a Meseautó-szindrómát, hat résztvevőben maximálták a támogatók számát. Így filmjük biztosan nem válik az említett mozihoz hasonlóan, kilencven perces reklámmá.

A filmben lesznek reklámok, de ízlésesen elrejtve, és beépítve a sztoriba, ígérte a rendező.

A botrányhőskorszak vége

Előéletére utalva a Ha én ezt a klubról elmesélem című könyve révén elhíresült médiaszakember elmondta, szeretne visszavonulni a címlapokról, és csak a munkájára koncentrálni. Könyvébe belekerültek ugyan olyan mondatok, amelyeket a bulvársajtó figyelmének felkeltésére szánt, nem gondolta volna azonban, hogy ezek révén a végén botrányhőssé válik, és megkérdőjeleződik szakmai hitele is.