Árpád
-2 °C
3 °C

Akcióvígjátékot rendez Árpa Attila

2003.09.11. 16:03
A Való Világgal nevet szerzett tévés személyiség a Sorstalanság producerével készít vicces filmet a magyar rögvalóságról.
Akcióvígjátékot rendez Árpa Attila, az RTL Klubtól viharos körülmények közt távozott kreatív igazgató. A március elején mozikba kerülő film a magyar rögvalóság, és azon belül a média szatirikus kritikája lesz, mondta lapunknak a témát közelről ismerő egykori tévés. A történet középpontjában egy külföldről érkező, profi "ügyintéző" áll, aki munkáját végezve szembesül a magyar valósággal.

A-kategóriások nélkül

Az Argó című filmet azonban a kritikai hangvétel helyett inkább a gegek jellemzik majd. Árpa elmondta, hogy sikeres közönségfilmet szeretne készíteni, olyat, amely a pénztárnál hezitáló nézőnél előnyt élvezhet egy amerikai mozival szemben. Bár a szereplőkről, egy exkluzív szerződés miatt valamelyik napilap fog beszámolni, annyit megtudtunk, hogy "A-kategóriás médiasztárok" nem, jól ismert színészek, és néhány "elfelejtett arc" viszont feltűnik majd a filmben.

#alt# A Való Világgal és a Heti Hetessel nevet szerzett, egyébként a filmművészeti főiskola produceri szakán végzett egykori tévés évek óta foglalkozik a filmkészítés gondolatával.

Néhány éve Legend Film néven céget is alapított Barbalics Péterrel, aki a Sorstalanság című szuperprodukció mellett az Argó társproducere, és Trunkó Bencével, aki forgatókönyvíróként vesz részt a munkában. Első játékfilmjüknek producere még Árpa mellett Balogh Ádám és György Péter, aki csak névrokona korunk nagy elemzőjének. A forgatókönyvet pedig Huszár Péter is jegyzi.

Burkolt reklámok

Az Argó kizárólag magyar források felhasználásával készül. Indultak az MMKA közönség garanciás pályázatán, vállalva, hogy filmjük eléri a 100 ezres nézőszámot, de végül állami pénzhez nem jutottak hozzá. Így szponzorok biztosították a film költségvetését.

Árpa hangsúlyozta, hogy elkerülendő a Meseautó-szindrómát, hat résztvevőben maximálták a támogatók számát. Így filmjük biztosan nem válik az említett mozihoz hasonlóan, kilencven perces reklámmá.

A filmben lesznek reklámok, de ízlésesen elrejtve, és beépítve a sztoriba, ígérte a rendező.

A botrányhőskorszak vége

Előéletére utalva a Ha én ezt a klubról elmesélem című könyve révén elhíresült médiaszakember elmondta, szeretne visszavonulni a címlapokról, és csak a munkájára koncentrálni. Könyvébe belekerültek ugyan olyan mondatok, amelyeket a bulvársajtó figyelmének felkeltésére szánt, nem gondolta volna azonban, hogy ezek révén a végén botrányhőssé válik, és megkérdőjeleződik szakmai hitele is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?