Judit
2 °C
7 °C

A Pókember 2 Amerika legnézettebb filmje

2004.07.02. 14:29
A film zavarba ejtő történetével bevételi rekordokat döntött. Az örmény bevételi jós szerint a lavina csak most indul.
A Pókember második része megdöbbentő érdeklődést váltott ki Amerikában. A testhez tapadó ruhában ugrándozó szuperhős minden idők legjobb nyitónapját produkálta. A rajongók egyetlen nap alatt 40,5 millió dollárért vásároltak jegyeket.

A második rész így megdöntötte a szintén frenetikus sikert produkáló nyitó fejezetet, amely 39,4 milliós napi bevétellel nyitott két évvel ezelőtt. A hivatalos elemzők szerint jó esély van rá, hogy Pókember 2 további rekordokat állít fel a július 4-i hétvégén.

Pókember 2 Az érdeklődés egyébként nem alaptalan, hiszen a második rész nem mással foglalkozik, mint egy gonosz alakkal, akinek ármánykodásait a szuperhősnek, - sok viszontagság közepette ugyan - de végül sikerül megakadályozni.

Érthető, hogy a film a három napos versenyben is jót futott, és 114.8 millió dollárral legyőzte az előző csúcstartót, a Pókember egyet. Paul Dergarabedian, az örmény ősökkel rendelkező filmbevételi analitikus szemléletesen úgy fogalmazott: Még emlékszem, mikor a 40 milliós hétvégi nyitóbevétel rekordnak számított. Ma viszont ennyit termel egy film a nyitónapon.

A fantasztikus bevétel annak tükrében különösen értékes, hogy a filmet a szokásos péntek helyett a jellegtelen szerdai napon kezdték vetíteni. "Felderítetlen területen járunk, a hét közepén, ahol rettentő számokba botlik az ember" - mondta drámai hangon az Ararátra még most is meleg szívvel gondoló szakember.

Jelentősebb szerdai bevételt eddig csak a Gyűrűk ura második epizódja könyvelhetett el, de az orkok is csak 34,5 millió dollárt hoztak.

Dergarabedian megalkuvást nem ismerve hangot adott annak a véleményének is, hogy a Pókember 2 jó eséllyel pályázik az egynapos bevételi rekordra, amelyet jelenleg a Shrek 2 tart 44.8 millió dollárral, amelyet egyébként a bemutató hétvége szombatján állított fel.

A Sony kezdetben úgy tervezte, hogy július másodikán mutatja be a filmjét, derítette ki a BBC, de végül szakavatott médiumok javaslatára bevállalták, hogy előrehozzák a premiert, így meglovagolva a július negyedikén tetőző mozilázat.

Pókember Indiában
Az 1962-ben született képregényhős az alkotók akaratából Indiában reinkarnálódik. Valódi újjászületésről van szó, az augusztustól megjelenő indiai Pókember-képregény ugyanis nem az amerikai változat egyszerű fordítása lesz.

Pókember történetében, megjelenésében és szokásaiban is alkalmazkodott a szubkontinens egymilliárdos lakosságához. Jellegzetes, testhezálló öltözékéhez az indiai férfiak szoknyaszerű ruhadarabját, a dótit viseli. A hőst a hétköznapokban nem a Peter Parkernek, hanem Pavitr Prabhakarnak hívják. A bombayi illetőségű szuperhős erejére pedig nem egy félresikerült tudományos kísérlet eredményeképpen tesz szert. Az indiai olvasók számára életszerűbb, ha a különleges képességekkel egy öreg jógi ruházza fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?