A Jobbik árpádsávos zászlót tűzne a Nemzeti Színház tetejére

2010.12.01. 21:18
Körülbelül ötvenen követelték Alföldi Róbert menesztését a Jobbik szerda esti demonstrációján a Nemzeti Színház épülete előtt.

Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő betegnek és perverznek nevezte a színigazgatót; véleménye szerint Alföldi "nyíltan propagálja a homoszexualitást, az aberrációt". Elmondta, a Jobbik nem nyugszik, amíg a Nemzeti Színház épületének tetején nem árpádsávos zászló lobog.

Pörzse Sándor országgyűlési képviselő arról beszélt: a kormányváltás nem hozott változást a kultúrairányításban, ahol meggyőződése szerint változatlanul az SZDSZ szellemisége a meghatározó. Kitért arra is: nem maradhat a Nemzeti Színház főigazgatója, aki nem érti, hogy miért nem ünnepelhetik a román nemzeti ünnepet a színház épületében.

Jobbikosok Alföldi ellen tüntetnek (Fotó: Beliczay László)
Jobbikosok Alföldi ellen tüntetnek (Fotó: Beliczay László)

Nem megy el

Novák Előd, a Jobbik alelnöke a deviancia templomának nevezte a Nemzeti Színházat. Pörzse Sándorhoz hasonlóan kifogásolta, hogy a főigazgató nem megy el a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának ülésére, ahol meghallgatták volna. Hozzátette: ebben a kormánypárti képviselők segédkeztek neki, mivel előzőleg ugyancsak jelezték, hogy nem vesznek részt az ülésen.

Ellentüntetők virággal tiltakoznak Alföldi védelmében
Ellentüntetők virággal tiltakoznak Alföldi védelmében

Az egyórás demonstráció résztvevői a színigazgató nevének elhangzásakor minden esetben fütyülni kezdtek, majd azt skandálták: Alföldi, takarodj!

A Jobbik demonstrációjával közel egy időben többen a főigazgató mellett szimpátiatüntetést is tartottak az épület másik oldalánál.