Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sherlock Holmes a Királyi Kémiai Társaság tagja

2002.10.16. 13:12
Az Index fiktív létezők jogaiért küzdő aktivistái örömmel jelentik, hogy a brit Királyi Kémiai Társaság rendkívüli tiszteletbeli tagjává választotta Sherlock Holmest.
Sherlock Holmes az első fiktív személy, aki bekerül a társaságba, mely rendszerint Nobel-díjasokat és akadémikusokat választ tagjai sorába.

A Royal Society of Chemistry indoklása szerint Holmes volt az első detektív, aki a kémia tudományát használta a nyomozás eszközeként.

"Holmes-szal kezdődött - bár csak képzeletben - az a tradíció, melyben a tudomány és a racionális gondolkodás kötött szövetséget a bűn legyőzése érdekében." - mondja a társaság sajtóközleményében Dr. David Giachardi, a társaság főigazgatója.

A döntést Holmes Baker Street-i állomás előtt álló szobránál jelentették be hivatalosan szerdán 11 órakor, Arthur Conan Doyle lovaggá ütésének 100. évfordulóján.