Harc Redford és Pitt kotonjáért

2000.11.18. 12:34
Amióta kis hazánkban kapható a Vegeta, s a Trapper Farmert felváltotta a Rifle, sőt, málna, eper és a szobi-szörpök teljes ízskáláját felvonultató a kotonválaszték, azóta egyre inkább érezzük azt, hogy de bizony mi is Európába tartunk. S amióta megjelent a két világsztár hadseregnyi csapatával, azóta már tényleg chicagoi hangulatot tapasztalunk a Felvonulás tér környékén, - mondjuk a 170 évvel ezelőtti Chicago-ét.
Brad magángéppel érkezett, s Niki Lauda arcú dublőrjével vezeti félre a szoknyájukat izgalmukkal savanyító vecsési asszonyokat, míg Robi sima járattal érkezett, mert remélte a magyar stewardess-csajok kedvező ár- és ágyfekvését, de mindhiába, még repetát sem kapott s a libamáj-pástétom megülte a kis gyomrát.

Brad Pitt a budapesti forgatáson
De a forgatás máris gőzerővel folyik. A Spy-filmben kettejüknek kell lövöldözni a Felvonulási téren megépített Berlini falon és a Bem rakparton. Azért itt, mert még csak itt maradt meg az az állapot, ami a jó kis NDK hangulatát hitelesen idézi, s mert itt olcsó kijárni mindazt jatt-tal, amit mondjuk Berlinben tízszeres áron kéne legálisan kifizetni. Igen, mi vagyunk a Kelet-Berlin, s Kelet-Európa vakbeléből nehézkesen mászunk előre. Az egykori Kelet-Berlin mára egy degenerált ál-európaiasíott építész-stilisztakai sasszéval akarja New York építészetét túlszárnyalni (sikertelenül), s a Sony boldogan üzletel ott, ahol még hajdan a Berlin Alexanderplatz valóságot és filmet forgatták.

Fassbinder halott, sok más alkotó dinoszaurusz is halott, maradnak Robi és Brad kis pisztolyaikkal a rakparton, a mesében, a kekszgyári munkásnők és texas-i háziasszonyok szabadidejére belőtt sztorival itt, kis szürke háttérvalóságunkban azért, hogy a két jóképű Miki szépsége jobban üthessen.

Nekünk meg az marad, hogy a szépikék kotonjaiért versenyezzünk, s egy jótékonysági árverésen majdan túladjunk relikviáinkon, mely a csatlakozásunkat szimbolizálhatja teljes mell- és farokszélességgel.

Ha szerencsénk lesz, akkor a kukában teli kotont találunk.

Üsse kő.