A Jacko-produkció átvert bennünket

2010.01.19. 14:28
A január 15-17. közt egyszer Szegeden, kétszer Budapesten megtartott Michael Jackson tribute-koncert szervezői bejelentették, visszafizetik a jegyek árát azoknak, akik elégedetlenek voltak a műsor színvonalával.

A Jacko – A Tribute to Michael Jackson nevű koncerteket szervező Jukebox Kft. bejelentette, tudomásul vette a nézők bizonyos hányadának véleményét arról, hogy a produkció nem volt színvonalas, és mivel valóban nem a meghirdetett csapat jött el Magyarországra, hajlandóak visszafizetni a jegyek árát a panaszt emelőknek.

Franchise

A Jukebox Kft. ügyvezető igazgatója, Guba Gábor az Indexnek azt mondta, a zenészek és más fellépők személyének változásáról ők is csak akkor szereztek tudomást, amikor a csapat megérkezett hazánkba. „A produkció átvert bennünket, nem azzal a felállással érkeztek, amit ígértek, ezért hajlandóak vagyunk kárpótolni azokat, akik elégedetlenek voltak a műsorral” – fogalmazott. Állította, cége a nemzetközi franchise feltételei szerint járt el, a kapott információkat használták a kampányban.

Guba Gábor az Indexnek elismerte, hibáztak, amikor tudomásukra jutott, hogy változások lesznek, de nem adtak ki sajtóközleményt arról, hogy nem a meghirdetett felállás érkezett hazánkba. Így aki erre nem lett volna kíváncsi, nem tudta előzetesen visszaváltani a jegyét. Annak, hogy nem az eredeti zenészek jöttek, anyagi okai lehettek, jogi probléma miatt drágábban jöttek volna, így nem tudtak megegyezni.

Megszólal

Az igazgató szerette volna, ha az Index a hétfői kritikájában olyanokat is megszólaltat, akiknek tetszett az előadás, szerinte több ezren voltak ezzel így, akikről nem szóltak a híradások. Guba sok felháborodott sms-t kapott, de nem elégedetlen nézőktől, éppen ellenkezőleg, olyanoktól, akik nem értették, a sajtóban miért volt ilyen rossz visszhangja a koncertnek. Szegeden például senki sem kéri vissza a pénzét.

A produkció védelmében megjegyezte, azért nem amatőr gárda állt Tej'ai Sulllivan mögött, a táncosok többek közt Justin Timberlake-kel szoktak fellépni. A horribilis jegyárakat is cáfolta, szerinte száz darab 19 ezer forintos jegy volt, de akadtak háromezer forintosak is.

Tisztázta azt is, hogy a szervező nem a Danubius Music Kft. volt, amely jelenleg felszámolás alatt van, hanem az ugyanahhoz a tulajdonosi körhöz tartozó Jukebox Kft. A honlapjukon szereplő Danubius Music felirat csak egy brand, mondta Guba, mögötte viszont a Galaxy Music Kft. áll. A Galaxy Music Kft. ugyanúgy Guba Gábor és Borsányi Zsolté, mint a Jukebox Kft.,  de az igazgató a cégek egymáshoz való viszonyulásáról nem szeretett volna beszélni.

A 2008-as Jean Michelle Jarre-koncert körüli VIP-jegybotrány is a Galaxy Music Kft. szervezéséhez kötődik, az idei Michael Flatley-fellépéseket is ők szervezik, ami annyiban hasonlít a Jacko-show-ra, hogy azon sem lép fel Flateley, a plakátokon mégis az ő neve kelti fel az emberek figyelmét.

A Jukebox Kft. a Ticketpro által kiadott közleményhez még azt szerette volna hozzáfűzni, hogy a Ticketpro egy jegyet sem adott el a Jacko show-ra, ők ugyanis a Broadway Ticket Hungaryvel álltak szerződésben.

Ide kell írni

Kedden az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület is bejelentette, a Jukebox Kft. visszafizeti a jegyek árát azoknak az elégedetlen vevőknek, akik kártérítési igényüket bejelentik. A cég az info@danubiusmusic.com e-mail címre várja a fogyasztói bejelentéseket. Azt ígérik, maximum 48 órán belül válaszolnak minden megkeresésre, és tájékoztatják a fogyasztókat a kártalanítás pontos menetéről. A kártérítéshez az eredeti jegyet, illetve a visszafizetéshez szükséges banki adatokat kell visszajuttatni a Broadway Ticket Hungary Kft. címére.

Az OFE azt tanácsolja: ha úgy döntenek a károsultak, hogy az eredeti jegyet levélben juttatják vissza a megadott címre, a levél ajánlott és tértivevényes legyen, az eredetiről pedig készítsenek fénymásolatot. Ha személyesen adják át a jegyet, az átvételről készüljön aláírt és lepecsételt elismervény vagy jegyzőkönyv. Ebben az esetben is célszerű az eredeti jegyről fénymásolatot készíteni.

A cég tájékoztatása szerint az utazással kapcsolatos költségeket, például a vonat- vagy távolsági busz jegyének árát is megtérítik, az ezzel kapcsolatos igényt azonban külön jelezni és igazolni kell. A témában a károsultak tanácsot kérhetnek az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület ügyfélszolgálatától is a www.ofe.hu honlapon található panaszbejelentőn keresztül.

A rendőrség már nyomoz

A rendőrséghez több feljelentés is érkezett a múlt hétvégi Michael Jackson Live Tribute koncert után: az emberek becsapva érezték magukat, mert a jegy ára és a műsor színvonala nem volt arányban egymással. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint csalás miatt nyomozást indítottak és megkezdték a körülmények tisztázását.