George Michael a háborúellenes dal ellen

2003.02.26. 16:16
George Michael nem támogatja a fiatal popsztárok háborúellenes dalát. A BBC egyik műsorában kifejtette: a mai toplistás előadók nem elég hitelesek egy ilyen súlyú dal előadására.
George Michael nem támogatja a fiatal popsztárok háborúellenes dalát. Az 1984-es Band Aid békekoncerten ő is fellépett olyan általa hitelesnek tartott hírességekkel, mint Paul McCartney, David Bowie, Sting és a U2. Michael szerint hozzájuk képest a mai toplistás előadók túl mesterkéltek és triviálisak ahhoz, hogy valódi értékeket képviselő dalokat énekeljenek.

"Remélem nem lesz egy újabb Band Aid koncert, mivel az igazság az, hogy túl kevés olyan ember dolgozik ma a popszakmában, aki erre érdemes lenne." - nyilatkozta Michael. "Azok a sztárok, akik ebben a produkcióban szerepelnének, túl fiatalok és éretlenek a politikához. Ez nem ugyanaz, mint lemezt csinálni, és elküldeni a bevételt Etiópiába. Ez annál sokkal nagyobb horderejű dolog, és remélem, hogy a mai popszakma távol tartja magát ettől, mert nem hiszem, hogy ez valóban egy őszinte megmozdulás lenne."

George Michael annak idején elsőként emelt szót egy lehetséges háború ellen, ami heves politikai vitát váltott ki. A sztár nagy port kavart legutóbbi videó klipjével is, amiben Tony Blair pudliként jelenik meg a Fehér Ház gyepén.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás