Elrabolták Budapesten a japán zenekar dobosát

2004.10.21. 17:49
Keddi budapesti koncertjükön elrabolták a japán Yumi Yumi lányzenekar dobosát, Bobot, a plüssmedvét. A medve öt éve volt hű társa az okinawai lányoknak, akiket európai koncertturnéjuk közepén ért a csapás.

Háttérinfók Bobról
A Banger néven is ismert Bob egy rajongói oldal szerint nemcsak Bolívia államkasszájának kifosztásáért felelős, de tucatnyi országban keresik zsarolásért, emberiesség elleni bűnökért és tömegpusztító fegyverek esetleges birtoklásáért. Szeret nagy botokkal verni dolgokat, részegeskedni és hangoskodni. Évek óta bújkál, egy zenekar dobosának álcázza magát.
Az Okinawáról származó, de pár éve Londonba költözött Yumi Yumi japán powerpop-mangapunkcsapat három tagból áll: Kaori Tsuchida énekel és gitározik, Yumi Okamura basszusgitározik és vokálozik, az előre programozott samplereken pedig Bob, a plüssmedve ül, aki látható passzivitása ellenére teljes jogú tagja a zenekarnak. Illetve az volt egészen kedd estig, amíg a budapesti koncerten valaki el nem lopta, olvastuk a Punkportál fórumán a megrázó hírt.

A zenekar első albuma Alchemy címmel szeptember végén jelent meg a Velocity Recordsnál. Többször végigturnézták már Nyugat-Európát, hozzánk most jutottak el először.

Utánuk futottak

Az értesülést Sarkadi Balázs, a magyarországi koncert szervezője is megerősítette. Sarkadi elmondása szerint már vége volt a fellépésnek, amikor az előzenekar, a Bankrupt egy tagja felhívta a lányok figyelmét pár fiatalra, akik éppen egy sporttáskába tuszkolták a védekezésre képtelen dobost, majd kifutottak vele az alagsori teremből.

"Utánuk futottunk, de már nem értük el őket" - tette hozzá Sarkadi, és elmondta még hogy az énekes-gitáros Kaori Tsuchida hajnali háromig sírt a mackó után, aki már a zenekar fennállása óta, azaz több mint öt éve ül a dobfelszerelés mögött.

A zenekar
A Yumi Yumi
"Feljelentést nem tettünk, mivel az ütött-kopott mackónak csupán eszmei értéke van, bár az felbecsülhetetlen. Bob pótolhatatlan, a zenekar nem akarja más plüssmackóval helyettesíteni, ezért a Yumi Yumi európai turnéjának többi koncertjén dobos nélkül lép fel, és persze mindenhol elmondják, hogy Bobot Budapesten rabolták el" - jegyezte meg Sarkadi, aki szerint az eset nem tesz éppen jót az országimázsnak.

A koncert szervezői azonban még reménykednek abban, hogy a mackótolvajok megbánják tettüket, és szabadon engedik Bobot. Vagy inkább visszaviszik a koncert helyszínére, mert nem ismeri túl jól Budapestet.

Az Index, hogy mentse az ország becsületét, keresi Bobot. Éppen ezért, ha Ön rendelkezik információkkal a plüssmackó hollétéről, kérjük írjon levelet nekünk!