Karsai megvédi Bánót

2008.02.21. 11:12

Karsai József nem egy könnyű ember, ezt Torgyán József után talán már Gyurcsány Ferenc is tudja, most éppen a Magyar Televíziót hozta kellemetlen helyzetbe. Kiállt ugyanis Bánó András mellett, akit részben amiatt tiltottak le a Nap-keltében, mert indulatosan beszélt a szoci képviselővel az egészségbiztosítási reformról (Karsai ugye nem szavazta meg az új törvényt). Karsai szerint minden rendben volt az interjúval, és a sajtószabadságot félti.

Bánó letiltásának másik oka egy érzelmileg túlfűtöttnek mondott Tarlós-interjú volt, január 10-éről. Tarlós nem adott ki közleményt Bánó védelmében.

Bréking! Karsai után Tarlós is jelezte: ő nem tett panaszt az interjú miatt, rá hivatkozva ne tiltsák le Bánót. "Ha azt mondanám, Bánó András a barátom, akkor hazudnék, ugyanakkor egyáltalán nem állíthatom, hogy engem a Nap-keltében valami hátrányos megkülönböztetés érne, és ezt különösebben Bánó részéről sem éreztem" - mondta Tarlós István az MTI-nek. Hozzátette: ha az MTV etikai bizottsága megkeresi, a testület előtt is elmondja ugyanezt.