Október közepéig nem lesz tévéelnök

2008.05.30. 15:25

A Fidesz és a KDNP tévékurátorai ma délután közleményben jelezték, hogy a második sikertelen pályázat után azt kérik, hogy „a három közmédium (MTV, Magyar Rádió, Duna Televízió) – a kibővítésekkel immáron összesen 40 főre bővült – összes elnökségi tagja egyszerre, egyidőben mondjon le, ezzel lehetővé téve, hogy az Országgyűlés új, kisebb létszámú, hatékonyabban és olcsóbban működő elnökségeket válasszon. Az SZDSZ és az MSZP kurátorai természetesen nem támogatja ezt az ötletet, így lesz harmadik forduló.

A tévéelnöki pályázatot várhatóan június 30-án írják majd ki, szeptemberben hallgatja meg a jelölteket a kuratórium, így októberben akár már munkába is léphet az új elnök. Már ha sikerült végre egy kétharmados vállveregetéssel bíró elnökjelöltet találni.

Ezúton is köszönjük a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának áldozatos munkáját, amivel egy független, értékes közszolgálati televízió megteremtésén fáradoznak. Hálánk jeléül az elövetkező napokban monoszkópot sugárzunk a tiszteletükre.