Michael Jackson gyerekeiért versengenek

2009.06.29. 20:14 Módosítva: 2009.06.29. 21:24
Michael Jackson szülei keresetet nyújtottak be, hogy ők lehessenek a popsztár három gyerekének gyámjai. A vér szerinti anya egyszer már lemondott szülői jogairól, később azonban megpróbált mégis gyerekei közelébe jutni. A Jackson család ügyvédje szerint, ha az anya még akarja a gyerekeket, akkor a Jackson család komoly ellenállásába ütközhet.

Michael Jackson édesanyja keresetet nyújtott be hétfőn egy Los Angeles-i bírósághoz, hogy őt nevezzék ki fia három gyermeke hivatalos gyámjának, írja a CNN. Katherine Jackson kerestének tárgyalását augusztus 3-ra tűzték ki. A bíróság addig ideiglenes gyámnak jelölte ki a nagymamát.

Mitchell L. Beckloff bíró hétfőn jóváhagyta, hogy a Michael Jackson halála óta a nagymamánál lévő három gyerek, a 12 éves Prince Michael, a 11 éves Paris és a hét éves Prince Michael II. az idős asszony felügyelete alatt maradjon augusztus 3-ig, amikor az első meghallgatást tartja a kijelölt bíróság a végleges elhelyezésről.

Michael Jackson édesapja azt mondta, feleségével arra számítanak, hogy megtarthatják a gyerekeket. „Mi nem megpróbáljuk megszerezni a felügyeleti jogot, hanem megszerezzük és élünk vele."

"Szerintem senki nem gondolja azt, hogy lenne jobb ember a gyerekek gyámjaként, mint Katherine Jackson" – fogalmazott a család ügyvédje. Londell McMillan azt is mondta, hogy a családdal nem vette fel a közvetlen kapcsolatot Deborah Rowe, a popsztár két idősebb gyerekének biológiai anyja. Szombaton azonban a nő üzent ügyvédjén keresztül.

Marta Almli közleménye szerint "Deborah Rowe gondolataiban most csak Michel halála és az a szenvedés jár, ami a családot sújtja. Kérése az, hogy a család, különösen a gyerekek védve legyenek a sértő, szenzációhajhász spekulációktól, és hogy képesek legyenek elbúcsúzni békében Michaeltől".

Deborah Rowe 1996-ban ment hozzá Michael Jacksonhoz, három évvel később azonban elváltak. Debbie Rowe ekkor lemondott szülői jogairól, 2003-ban azonban megpróbált gyerekei közelébe jutni. 2006-ban egyezséget kötöttek, de ennek részletei egyelőre nem ismertek.

Elemzők szerint azonban most jó eséllyel kérheti két gyerekének felügyeleti jogát, hiszen ő az egyetlen élő vér szerinti szülő. A Jackson család ügyvédje, Londell McMillan azt mondta, ha Rowe még akarja a gyerekeket, akkor a Jackson család komoly ellenállásába ütközhet.