Tokaj-fesztivál lesz az idei Hegyalja helyett

2014.04.18. 11:33

Háromnapos fesztivál lesz Tokajban a Hegyalja helyett, írja a Borsod Online.

Májer János, Tokaj polgármestere szerint ugyanis a nagy múltú, négynapos Hegyalja fesztivál rengeteg pénzt hozott a településnek, és erről nem akarnak lemondani. Májer szerint a tokajiak már megtanultak együtt élni azzal, hogy reggel és este ki kellett takarítaniuk a várost, és már rég nem igaz az a vád, miszerint

a belvárosban falhoz támaszkodva köröm közül parizert evő és kannás bort ivó, (...) az alkohol mennyiségétől függően kicsit megváltozott tudatállapotba került fiatalok egy része úgy érezte, valamit tenni kell a városkép megváltoztatásáért, és ennek módját a padok összetörésében érezték a legjobban kifejezni.

Az utóbbi években viszont már sokkal jobb a helyzet a polgármester és a tokajiak szerint, mivel

a rombolás megszűnt és megjelent egy olyan réteg, amely már nem a kempinget vette igénybe, hanem a város szálláshelyeit és akik a belváros éttermeiben, borozóiban mulattak a fesztiválozás közben.

Na ezeket a fiatalokat szeretné Májer János idén is Tokajra csábítani egy háromnapos fesztiválra. A város 10 millió forintot szavazna meg a pót-Hegyaljára, ami a belvárosban lenne, és nem a korábbi helyen, ahol a különös építkezések miatt ellehetetlenítették a Hegyalja fesztivált. A program persze még csak nagy vonalakban van meg:

  • az első este a világzenéjé lenne a főszerep,
  • a második este a tribute zenekarok lépnének fel,
  • a harmadik, szombati estén az underground muzsikusoké lenne a színpad,
  • az éjfélig tartó koncerteket követően after partikat rendeznek,
  • a pincészetekben pedig 2-3 tagú zenekarok várnák a betérőket.