Magyarországra jön a Beach Boys

2014.07.15. 10:00
A szörfözésről és menő kocsikról szóló popszámok után háromperces szimfóniákat író, hatalmas hatású zenekarból ketten is ott lesznek a Sportarénában novemberben.

Nagyjából fél évszázad kellett ahhoz, hogy Magyarországra is eljusson a zenekar, aminek annyi slágere van, hogy már számon is alig lehet tartani, és ami elkészítette a Pet Soundsszal a popzenetörténet egyik legfontosabb albumát. A Beach Boys november 26-án fellép a Budapest Arénában.

Az egyetlen kis szomorú tény ebben a nagy örömben, hogy a Beach Boys ugyan érkezik, de nem jön velük az együttes alapítótagja és legfőbb zenei géniusza, Brian Wilson. Wilson – aki az olyan zseniális Beach Boys-dalokat írta és hangszerelte, mint a Good Vibrations és a God Only Knows – a hatvanas évek végén lépett ki a bandából, azóta finoman szólva hullámzó az élete, bár legutóbbi turnéján már egy ugyancsak volt taggal, Al Jardine-nel együtt adta elő a saját és együttesének számait.

The Beach Boys - God only knows

A Beach Boys jelenlegi frontembere és az egyetlen megmaradt tagja Mike Love, vele koncertezik az 1965-ben élő fellépésekbe beszálló Bruce Johnston is, és többek között fia, Christian Love is.

Persze Mike Love sem egy kókler, ő írta Wilsonnal együtt a Beach Boys legnagyobb slágereit, nélküle az I Get Around, a Help Me Rhonda, a California Girls és a Good Vibrations sem létezne. A Beach Boys legutóbbi albumán, a 2012-es That's Why God Made The Radio című lemezen például szintén együtt dolgoztak. Ez volt sorban az együttes huszonkilencedik nagylemeze.

A budapesti koncertre jegyek július 17-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Álló- és ülőjegyek egyaránt vásárolhatók.