Lefújták a C+ Fesztivált

2015.08.03. 20:01 Módosítva: 2015.08.03. 22:32

Kollégánk hétfőn este jelentette a helyszínről, hogy már le is lefújták a gyenesdiási C+ Fesztivált, ami vasárnap kezdődött, és már korábban lehetett sejteni róla, hogy nem lesz minden rendben. Már szombaton megírtuk, hogy a magát nagy nevekkel hirdető fesztivál hátterében súlyos tartozások, önkormányzati kitiltás és hűtlen kezelés miatti nyomozás is áll, szervezőkön kívül mindenki komoly visszaélésekről beszélt.

A helyszínt hétfő este rendőrök és biztonsági őrök ürítették ki, és nemcsak azt a napot, az egész fesztivált lefújták.

A vendéglátósok őrjöngve követelték vissza a pénzüket, mert alig volt vendégük. A nagyjából 30 vendég nem tudott nagy forgalmat generálni - véli tudósítónk. A fesztivál dolgozói mind ki voltak akadva, őket nem fizették ki. A főszervező sátránál álltak sorban, mindenki a pénzét követelte. 

Úgy tudjuk, vasárnap összesen 19 napijegy fogyott a fesztiválra.

Fotó: Kaszás Tamás

"Az előbb rohant el mellettem VV Fannika, ordított, mert nem fizették ki" - jelentette tudósítónk. A végére már akkora lett a káosz, hogy jegy nélkül engedték be az embereket a helyszínre, igaz, nem is lehetett jegyet venni.

Vasárnap kezdődött a fesztivál, de akkor is csak két zenekar lépett fel a háromból, a Szkítia lemondta, az Ismerős arcok és a Palmetta játszott. Hétfőn Demjén Ferenc lépett volna fel, de ez is elmarad így. A C+ augusztus 2-9-ig tartott volna.

Ahogy már megírtuk, a szervezők még a tavalyi pénzeket sem fizették ki több esetben.

Frissítés: A Facebookon több helyen jelentek meg olyan hírek, hogy a fesztivál egyik szervezőjét elvitték a rendőrök. Az általunk ismert szervezők telefonjai ki vannak kapcsolva, így tőlük nem tudtunk meg többet. Megkerestük a rendőrséget az ügyben, várjuk a választ.